Minilex - Lakipuhelin

Viranomaisen tietojenantovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viranomaisen ja sen, joka hoitaa julkista tehtävää, on ulosottomiehen pyytäessä ilmoitettava tälle kaikki tiedossaan olevat velallisen omaisuutta ja varallisuutta, tuloja ja muuta taloudellista asemaa sekä maksuyhteyksiä koskevat tiedot. Jos viranomaisella on tiedossa velallisen työ-ja palvelussuhteita, eläkkeitä ja taloudellista toimintaa koskevia tietoja, tulee nämä pyydettäessä ilmoittaa ulosottomiehelle. Samoin viranomaisen tulee ilmoittaa ulosottomiehelle tiedossaan olevat velallisen osoite-ja puhelintiedot sekä muut yhteydenottoon tarvittavat tiedot. Ulosottomiehellä on salassapitosäännösten estämättä maksutta saada tietoja, aineistoja ja asiakirjoja velallisesta, jos ne ovat yksittäisessä ulosottoasiassa välttämättömiä täytäntöönpanoa varten. Välttämättömyyden arvoi ulosottomies. Tiedot voidaan antaa teknisen käyttöyhteyden avulla. Valtion varoista voidaan maksaa korvausta käyttöyhteyden perustamisesta ja ylläpidosta aiheutuvista kustannuksista.

Tietoja hankittaessa on vältettävä sitä, että ulosottomiehen haltuun joutuu ulosottoasian ulkopuolisia arkaluontoisia henkilötietoja, lukuunottamatta tietoja velallisen saamista sosiaalihuollon etuuksista. Ulosottomiehellä on oikeus saada tiedot, vaikka samalla paljastuisikin tietoja ulkopuolisen taloudellista asemaan koskien, jollei tietoja ole muulla tavalla hankittavissa.
Arkaluonteisiksi henkilötiedot on määritelty erikseen henkilötietolaissa. Arkaluonteisia tietoja ovat muun muassa tiedot, jotka koskevat henkilön rotua tai etnistä alkuperää, henkilön poliittista, uskonnollista tai yhteiskunnallista vakaumusta tai ammattiliittoon kuulumista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]