Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ja luontoisedut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laki määrittelee palkan ulosmittauksessa koskevan kaikenlaista palkkaa, palkkiota, luontoisetua sekä muuta etuutta ja korvausta, joka saadaan työ- tai virkasuhteessa. Luontoisetu rinnastuu siten palkkaan, joka on ulosottokelpoinen. Luontoiseduista voi sopia työnantajan kanssa, ja ne voivat käsittää esimerkiksi lounasetuja tai puhelinedun. Luontoisedut ovat luonteeltaan rahanarvoisia etuja. Luontoisetuja kohdellaan ulosotossa käytännössä samalla tavalla kuin tavallista palkkaa. 

Luontoisedut ovat ulosmitattavaa tuloa. Luontoisetujen ulosmitattava osuus riippuu muun palkan suuruudesta. Ulosmittauksen määrä on pääsäännön mukaan yksi kolmasosa palkasta, johon sisältyy luontoisedut. Ulosmitattavan tulon määrä lasketaan aina nettotuloista. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Poikkeuksia

Osa luontoiseduista voi olla täysin verottomia, jolloin ne eivät rinnastu palkkaan samalla tavalla eikä niitä silloin lasketa työntekijän tuloiksi. Esimerkiksi liikuntasetelit voivat olla kokonaan verottomia luontoisetuja.

Vinkit

- Luontoisedut ovat pääsääntöisesti ulosmitattavaa tuloa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa