Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoselvitys ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotolla tarkoitetaan laiminlyödyn velvoitteen täytäntöönpanoa. Pääsääntöisesti ulosotto on siis rahasaatavien perimistä. Ulosottomies on se viranomainen, joka perii velalliselta saamatta jääneitä eriä. Ulosottomiehellä on velvollisuus toimittaa ulosottoselvitys, jos velkojan saatava ei kerry täyteen määrään tai velallisen taloudellinen tilanne jää selvittämättä. Ulosottoselvitystä ei kuitenkaan tarvitse toimittaa, jos asian vireille tulosta on kulunut alle 6 kuukautta. Mutta ulosottoselvitys on kuitenkin aina toimitettava, mikäli edellisestä ulosottoselvityksestä on kulunut alle vuosi, mutta yli 6 kuukautta. Tällöin ulosottoselvityksen tarvetta arvioidaan olosuhteiden mukaan, jos ulosottomies on sillä kannalla, että ulosottoselvitys on aiheellinen olosuhteet huomioon ottaen. Ulosottomies päättää kuitenkin aina itse oman harkintansa mukaan, milloin on tarpeellista tehdä ulosottoselvitys.

Jos velallisen palkka tai muu toistuvaistulo on ulosmitattu, ulosottoselvitys tulee toimittaa, jos ulosottoviranomainen toteaa siihen olevan aihetta uusien hakemusten tai muun syyn vuoksi. Ulosottomiehen tulee vähintään kerran vuodessa tarkistaa velalliselle maksettavan toistuvaistulon määrä, jollei tarkastaminen ole ilmeisen tarpeetonta. Velallisella on myös tietojenantovelvollisuus koskien hänen kaikkea varallisuutta ja velkasuhteita. Mikäli kuitenkin syntyy tilanne, jossa omaisuutta ei löydy, toimitetaan ulosottoselvitys. Ulosottoselvitys on siis tavalliseen tietojenantovelvollisuuteen verrattuna muodollisempi keino selvittää velallisen varallisuus- ja velkatilannetta. Mikäli asiaan liittyen heräsi kysymyksiä, kannattaa ottaa yhteyttä lakimiehiimme!

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]