Minilex - Lakipuhelin

Jakokeskustelu ja jakoilmoitus ulosoton varojenjaossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos jaon perusteluissa ilmenee epäselvyyksiä tai jos se on muusta syystä tarpeen, ulosottomiehen tulee ennen varojen kohdentamista järjestää jakokeskustelu. Kutsu jakokeskusteluun on lähetettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen keskustelua. Jos kaikki asianosaiset tunnetaan, tällöin ei ole tarpeen julkaista kuulutusta jakokeskustelusta. Jos joku asianosainen on jäänyt tuntemattomaksi, tällöin jakokeskustelusta julkaistaan kuulutus paikkakunnalla yleisesti leviävässä sanomalehdessä sekä virallisessa lehdessä viimeistään neljä viikkoa ennen keskustelua.

Jos velallinen ja kaikki jako-osan saavat velkojat sopivat varojen jaosta, ulosottomiehen tulee tilittää varat sopimuksen mukaisesti. Muut velkojat eivät saa sopia valvomatta jääneelle panttisaatavalle tulevasta jako-osasta. Riitaista tai ehdollista saatavaa koskeva jakosopimus edellyttää myös niiden velkojien suostumusta, joille varat menevät toissijaisesti. Sopimuksella ei voida poiketa lainvoimaa vailla olevan ulosottoperusteen varojen kohdentamisesta vakuutta vastaan. Sopimuksella ei voida poiketa myöskään siitä, jos täytäntöönpano on riitautettu tai ulosottotoimenpiteestä on tehty valitus, eikä myöskään siitä, jos tilitys päätetään keskeyttää. Jos kyseessä on kuolinpesä, vainajan varoja ei saa tilittää, ennen kuin kuukausi on kulunut perunkirjoituksesta, tästä ei myöskään velkojat voi sopimuksin poiketa. Jos kyseessä on yrityskiinnitys, tulee myynnistä julkaista ilmoitus virallisessa lehdessä. Tilitystä ei saa toimittaa ennenkuin kuukausi on kulunut julkaisusta. Tästä eivät velkojat voi sopimuksin poiketa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]