Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoperusteen vanhenemisen oikeusvaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velallisen velvollisuus suorittaa ulosottoperusteena oleva maksuvalvoite lakkaa, kun ulosottoperusteen määräaika kuluu umpeen ja jos velkoja ei nosta kannetta määräajan jatkamiseksi kahden vuoden kuluessa määräajan kulumisesta umpeen tai jos tuomioistuin ei tuomitse uutta määräaikaa.

Jos kysymys on elinkeinoharjoittajan saatavasta, joka perustuu kulutushyödykkeen luovuttamiseen tai luoton myöntämiseen kuluttajalle, taikka luotonantajan saatavasta yksityistakaajalta tai yksityiseltä pantinantajalta, velallisella on oikeus saada palautus sellaisesta suorituksesta, jonka hän on tehnyt tietämättä velan olevan vanhentunut. Palautettavalle rahamäärälle on maksettava korkoa siitä päivästä lukien, kun vanhentunutta velkaa koskeva suoritus on saapunut velkojalle tai ulosottoviranomaiselle.

Ulosottomiehellä on velvollisuus tarkistaa, ettei saatava ole vanhentunut, sekä tarvittaessa pyydettävä asianosaisilta selvitystä, jos oikeuden lakkaamisesta on epäselvyyttä. Velallisella ei muussa tapauksessa ole oikeutta saada velkojalta takaisin suoritusta, jonka hän on tehnyt vanhentuneesta velasta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa