Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoperusteen vanhenemisen oikeusvaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velallisen velvollisuus suorittaa ulosottoperusteena oleva maksuvalvoite lakkaa, kun ulosottoperusteen määräaika kuluu umpeen ja jos velkoja ei nosta kannetta määräajan jatkamiseksi kahden vuoden kuluessa määräajan kulumisesta umpeen tai jos tuomioistuin ei tuomitse uutta määräaikaa.

Jos kysymys on elinkeinoharjoittajan saatavasta, joka perustuu kulutushyödykkeen luovuttamiseen tai luoton myöntämiseen kuluttajalle, taikka luotonantajan saatavasta yksityistakaajalta tai yksityiseltä pantinantajalta, velallisella on oikeus saada palautus sellaisesta suorituksesta, jonka hän on tehnyt tietämättä velan olevan vanhentunut. Palautettavalle rahamäärälle on maksettava korkoa siitä päivästä lukien, kun vanhentunutta velkaa koskeva suoritus on saapunut velkojalle tai ulosottoviranomaiselle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ulosottomiehellä on velvollisuus tarkistaa, ettei saatava ole vanhentunut, sekä tarvittaessa pyydettävä asianosaisilta selvitystä, jos oikeuden lakkaamisesta on epäselvyyttä. Velallisella ei muussa tapauksessa ole oikeutta saada velkojalta takaisin suoritusta, jonka hän on tehnyt vanhentuneesta velasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa