Minilex - Lakipuhelin

Suhteellisesta jaosta poikkeaminen ja varojen kohdistaminen saatavan osille ulosoton varojenjaossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Palkan ja muun toistuvaistulon ulosmittauksessa yksittäiselle saatavalle saadaan jakaa muita saatavia suurempi suhteellinen osuus. Tämä osuus saa olla kuitenkin enintään kertymä kuudelta kuukaudelta. Edellytyksenä on, että suhteellisesta jaosta poikkeaminen on perintämenettelyn kannalta tarkoituksenmukaista, eikä toisen velkojan maksunsaanti ilmeisesti vaarannu. Suhteellisesta jaosta poikkeaminen ei saa vähentää kertymää saatavalle, jolla on etuoikeus.

Ulosottomiehen on kohdennettava kertyneet varat ensin kunkin saatavan korolle, sen jälkeen pääomalle ja viimeiseksi kuluille. Velallinen ja hakija voivat sopia ulosmittauksen määrästä sekä rajoittaa hakijan saatavan määrää tai ulosmittauksen kestoa taikka sopia siitä, miten varat kohdennetaan hakijan saataville tai saatavan osille. Tällöin velallinen ja hakija solmivat maksusopimuksen, joka koskee velallisen palkkaa ja sen ulosmittausta. Velalliselle on kuitenkin jätettävä suojaosuus, joka tarkoittaa velallisen osalta 19,90 euroa päivässä ja hänen elatuksensa varassa olevien lapsien, puolison tai puolison lapsien osalta 7, 15 euroa päivässä. Suojaosuus lasketaan kuukaudessa 30 päivältä. Puolisolla tässä tapauksessa tarkoitetaan aviopuolisoa tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävää puolisoa. Velallisen elatuksen varassa olevana pidetään henkilöä, jonka saama tulo ei ylitä velallisen itsensä osalta laskettavaa suojaosuutta, ja tällaista lasta siitä riippumatta, osallistuuko myös toinen puoliso hänen elatukseensa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]