Minilex - Lakipuhelin

Usean velalliselle kuuluvan kiinteistön myynti

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Jos ulosmitattuna on useita velalliselle kuuluvia kiinteistöjä, velallinen saa osoittaa, missä järjestyksessä ne myydään. Jos kuitenkin kiinteistöt ovat yhteisesti kiinnitettyjä, niitä tarjotaan myytäväksi ensin yhdessä ja sen jälkeen vasta erikseen. Jos kyseessä on velallisen omistama tarkoituksenmukainen kokonaisuus, tällöin kiinteistöt myydään yhdessä. Velallisen on ilmoitettava myyntijärjestys viimeistään asianosaiskeskustelussa.

Velalliselle kuuluvat yhteisesti kiinnitetyt kiinteistöt tarjotaan ensin yhdessä ja sen jälkeen erikseen. Jos kiinteistöt myydään erikseen, erillistarjoukset hyväksytään vain siinä tapauksessa, jos ne ylittävät yhteistarjouksen tai jos velallinen sitä vaatii ja kaikki etuoikeussaatavat ja hakijan saatavat peittyvät. Kiinteistöille määrätään yhteinen alin hyväksyttävä tarjous. Jollei jostakin kiinteistöstä esitetä erillistarjousta, mutta erillistarjoukset silti ylittävät yhteistarjouksen, kyseinen kiinteistö jää myymättä.

Jos velalliselle kuuluvat kiinteistöt muodostavat tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden, ne tarjotaan ensin yhdessä ja sitten erikseen. Yhteistarjous hyväksytään, jos se on suurempi kuin erillistarjousten summa ja esitettyjen erillistarjousten suhteessa kiinteistöille jaettuna peittää kunkin kiinteistön alimman hyväksyttävän tarjouksen. Erillistarjoukset kuitenkin hyväksytään, jos velallinen sitä vaatii ja kaikki etuoikeussaatavat ja hakijan saatavat peittyvät.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »