Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoviranomaiselle asetettu kielto luovuttaa eräitä tietoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoviranomainen ei saa luovuttaa tietoja, jotka hän on olennaisin osin saanut henkilöltä, joka on kyseessä olevassa menettelysä todistajana velvollinen tai oikeutettu kieltäytymään todistamasta seikasta, jollei kieltäytymään oikeutettu anna tietojen luovuttamiseen suostumustaan. Ulosottoviranomainen ei saa luovuttaa tietoja, jos ne on olennaisilta osin saatu velalliselta kysyttäessä tietoja, jotka velallinen on velvollinen ulosottoasiassa totuudenmukaisesti ilmoittamaan ulosottomiehelle, kun tämä niitä tarpeellisten tietojen saamiseksi kysyy. Tällaisia tietoja ovat velallisen tiedot varallisuusasemaansa vaikuttavista sopimuksista ja sitoumuksista, sekä omaisuudesta, joka on velallisen määräysvallassa tai käytössä valtuutuksen tai muun vastaavan perusteen, järjestelyn tai sopimuksen nojalla.

Ulosottomies ei saa myöskään luovuttaa tietoja velallisen vastikkeellisesti tai vastikkeetta luovuttamastaan omaisuudesta, suorittamistaan maksuista ja tekemistään oikeustoimista, jos tiedot on velalliselta kysytty sen selvittämiseksi, voidaanko omaisuutta peräyttää ulosottoon takaisinsaantikantein. Ulosottomies ei saa luovuttaa muitakaan tietoja, jotka koskevat velallisen taloudellista asemaa tai toimintaa. Ulosottoviranomainen ei saa luovuttaa edellämainittuja tietoja, jos kysytyistä tiedoista käy ilmi, että velallinen on saattanut syyllistyä rikokseen ja tiedon luovuttaminen saattaa hänet siinä menettelyssä syytteen varaan. Ulosottomies ei saa luovuttaa velallisen tietoja, jotka on olennaisin osin saatu sivulliselta, jos tieto koskee sivullisen väärinkäytöksiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]