Minilex - Lakipuhelin

Ulosottovelallisen työmarkkinatukea ei voida ulosmitata

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntönä ulosotossa pidetään sitä, että kaikki velallisen omaisuus ja varallisuus ovat ulosmittauskelpoisia. Ulosotossa olevan velallisen maksuvaraa laskettaessa otetaan huomioon lähtökohtaisesti kaikki velallisen saamat tulot. Eräät velallisen saamat etuudet ovat kuitenkin sellaisia, että niitä ei lain mukaan saada ulosmitata. Ulosmittauskielto koskee esimerkiksi velallisen saamaa työmarkkinatukea.

Lain mukaan sellaista omaisuutta, jonka velallinen on saanut avustuksena eläke- tai sosiaalilainsäädännön nojalla määrättyyn tarkoitukseen ei saada ulosmitata. Työmarkkinatuki on Kelan myöntämä korvaus, joka kuuluu laissa tarkoitetun ulosmittauskiellon piiriin. Työmarkkinatukea ei näin ollen voida ulosmitata missään määrin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Ulosmittauskielto koskee nimenomaisesti määrättyyn tarkoitukseen myönnettyjä sosiaaliavustuksia ja korvauksia. Työmarkkinatuen lisäksi esimerkiksi toimeentulotukea, työttömän peruspäivärahaa sekä asumistukea ei saada ulosmitata. Sen sijaan velallisen saama työttömyyskorvaus katsotaan palkansijaisluontoiseksi toistuvaistuloksi, josta voidaan ulosmitata pääsääntöisesti yksi kolmasosa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa