Minilex - Lakipuhelin

Ulosottorekisteristä annettava todistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaisella on oikeus saada ulosottorekisteristä annettava todistus paikalliselta ulosottoviranomaiseltaan. Todistus koskee sitä pyytäneen henkilön nimeämää velallista ja siihen merkitään pyytämistä edeltäneiden kahden vuoden ajalta velallista ja tämän ulosottoasioita koskevia tietoja.

Todistukseen merkitään ensinnäkin velkojan ja velallisen nimi sekä velallisen syntymä- ja kotikunta. Toiseksi todistuksesta käy ilmi ulosottoasia, sen vireilläoloaika ja mahdollinen passiivisaatavaksi rekisteröinti. Velkojan saatavan määrä ja velkojalle tilitetty määrä sekä estetodistuksen laatu ja päivämäärä merkitään myös ulosottorekisteristä saatavaan todistukseen.

Mikäli rekisterissä ei ole ulosottoasioita koskevia merkintöjä, annetaan todistus myös siitä. Alle 15-vuotiaasta ei anneta todistusta ulosottorekisteristä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tavallisesti todistukseen merkitään siis tiedot todistuksen pyytämistä edeltäneiden kahden vuoden ajalta, mutta joissakin tapauksissa todistus voidaan antaa neljältä vuodelta. Tämä on mahdollista silloin, kun pyytäjä osoittaa, että todistuksesta saatavat tiedot ovat tarpeen hänen toimeentulonsa tai muun painavan yksityisen tai tärkeän yleisen edun turvaamiseksi.

Tietojärjestelmään rekisteröidyllä henkilöllä on oikeus saada tieto siitä, kenelle häntä koskeva todistus on viimeisen puolen vuoden aikana annettu. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa