Minilex - Lakipuhelin

Ulosottorekisteri merkintä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotietolaissa säännellään muun muassa siitä, millaisia tietoja luonnollisista henkilöistä ja yrityksistä voidaan tallettaa luottotietorekisteriin ja kauanko tietoja rekisterissä voidaan säilyttää. Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka ilmaisevat luonnollisen henkilön tai yrityksen maksukykyä tai maksuhalukkuutta. Luottotietolain mukaan henkilöluottotiedot käsittävät luonnollista henkilöä koskien luottotiedot, sekä luottotietojen yhteydessä kerättävät yksilöinti- ja toimintakelpoisuustiedot.   

Yksityishenkilön maksuhäiriömerkintä saadaan tallentaa luottotietorekisteriin, kun maksun laiminlyönti on todettu tuomioistuimen päätöksellä tai ulosottoviranomaisen toimituksella. Merkintä voidaan tallentaa myös silloin, kun velkojan ilmoittaman kulutusluoton maksu on myöhästynyt yli 60 päivää. Lisäedellytyksenä on, että maksuhäiriön mahdollisuus on mainittu luottosopimuksessa. Lisäksi velalliselle on lähetettävä vähintään 21 päivää ennen merkinnän tallennusta maksukehotusuhka.Luottotietolaissa luetellaan kaikki luottotietomerkinnät, joita yksityishenkilöille voidaan luottotietorekisteriin rekisteröidä. Keskeinen säännös, jonka mukaan ulosotossa toimitaan, on ulosottokaari. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]