Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoasian täytäntöönpanotoimituksen julkisuus ja järjestyksenpito toimituksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosoton täytäntöönpanotoimitus ei ole julkinen, ellei toisin asiasta säädetä. Läsnäolo-oikeus täytäntöönpanotoimituksessa on vastaajalla, toimitukseen kutsutulla henkilöllä ja sivullisella, jonka oikeutta toimitus saattaa koskea. Toimitukseen kutsutun poisjäänti ei estä täytäntöönpanotoimitusta.

Jos toimituksessa läsnäoleva henkilö estää täytäntöönpanon asianmukaisen toimittamisen, ulosottomies saa kehottaa henkilöä poistumaan toimituspaikalta. Jos kyseessä on vakituinen vastaajan tai sivullisen asunto, ulosottomiehellä ei ole oikeutta kehottaa henkilöä poistumaan, ellei kyseessä ole häätö. Jos poistumaan kehoitettu henkiö noudata kehotusta, ulosottomies saa pyytää poliisilta virka-apua tai ohjata itse henkilön poistumaan paikalta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ulosottomies saa selvittää henkilön henkilöllisyyden, jos se on täytäntöönpanon toimittamiseksi tarpeen. Jokainen toimituspaikalla oleva, on velvollinen ilmoittamaan nimensä ja osoitteensa, jos ulosottomies sitä tiedustelee. Jos kyseisiä tietoja ei ilmoiteta, ulosottomies voi pyytää poliisilta virka-apua henkilöllisyyden selvittämiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa