Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoasian täytäntöönpanotoimituksen julkisuus ja järjestyksenpito toimituksessa


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Ulosoton täytäntöönpanotoimitus ei ole julkinen, ellei toisin asiasta säädetä. Läsnäolo-oikeus täytäntöönpanotoimituksessa on vastaajalla, toimitukseen kutsutulla henkilöllä ja sivullisella, jonka oikeutta toimitus saattaa koskea. Toimitukseen kutsutun poisjäänti ei estä täytäntöönpanotoimitusta.

Jos toimituksessa läsnäoleva henkilö estää täytäntöönpanon asianmukaisen toimittamisen, ulosottomies saa kehottaa henkilöä poistumaan toimituspaikalta. Jos kyseessä on vakituinen vastaajan tai sivullisen asunto, ulosottomiehellä ei ole oikeutta kehottaa henkilöä poistumaan, ellei kyseessä ole häätö. Jos poistumaan kehoitettu henkiö noudata kehotusta, ulosottomies saa pyytää poliisilta virka-apua tai ohjata itse henkilön poistumaan paikalta.

Ulosottomies saa selvittää henkilön henkilöllisyyden, jos se on täytäntöönpanon toimittamiseksi tarpeen. Jokainen toimituspaikalla oleva, on velvollinen ilmoittamaan nimensä ja osoitteensa, jos ulosottomies sitä tiedustelee. Jos kyseisiä tietoja ei ilmoiteta, ulosottomies voi pyytää poliisilta virka-apua henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »