Velallisen maksuvaraa laskettaessa otetaan huomioon pääsääntöisesti kaikki velallisen saamat tulot. Ansiotulojen ja elinkeinotulojen lisäksi myös sosiaaliset tulonsiirrot, kuten työttömyyskorvaukset, opintotuet ja sairauspäivärahat katsotaan ulosotossa olevan velallisen tuloiksi.
Velallisen ollessa ulosotossa ulosmittaus suoritetaan ensisijaisesti rahavaroista sekä toistuvaistuloista. Velallisen palkka, eläke sekä työttömyyskorvaus ovat ulosmittauskelpoisia toistuvaistuloja. Näin ollen ulosmittaus voidaan suorittaa myös työttömyyskorvauksesta.
Mikäli ulosmittaus suoritetaan palkasta tai toistuvaistulosta, kuten työttömyyskorvauksesta, tulee velalliselle jättää laissa säädetty suojaosuus. Työttömyyskorvauksesta, palkasta ja eläkkeestä voidaankin pääsääntöisesti ulosmitata yksi kolmasosa. Työttömyyskorvausta ei täten ulosmitata kokonaisuudessaan.
» Selvitä asiasi heti
Estät ennalta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.
» Unohda ajanvaraukset
Saat vastaukset helposti ilman kalliita tapaamisia.
» Edullinen minuuttihinta
Kiinteä ja edullinen minuuttihinta, joten maksat vain käyttämästäsi puheluajasta.
Vaikka velallisen saama työttömyyskorvaus on ulosmittauskelpoinen toistuvaistulo, on laissa kielletty työttömän velallisen saaman peruspäivärahan sekä työmarkkinatuen ulosmittaaminen. Tämä johtuu siitä, että työttömyyskorvaus katsotaan palkansijaisluonteiseksi tuloksi, kun taas työmarkkinatuki ja peruspäiväraha ovat sosiaalisaamisia, joita koskee laissa säädetty ulosmittauskielto.
Lakipuhelimeen soittamalla saat asiantuntevaa neuvontaa ulosottoa koskeviin asioihin liittyen.