Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto tililtä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosoton tehtävänä on panna täytäntöön laiminlyötyjä velvoitteita, kuten laiminlyötyjä maksuvelvoitteita. Ulosottoon kuuluu joutuisuusvaatimus eli ulosottomenettelyssä pyritään toimimaan mahdollisimman ripeästi. Ulosotossa ulosmittausjärjestyksen mukaan ensin ulosmitataan raha, rahasaatava tai palkka, eläke tai muu toistuvaistulo. Näin ollen ulosotossa ulosmitataan ensin pankkitilillä olevat varat. Rahamääräistä omaisuutta ei tarvitse erikseen myydä, joten se on helpointa sekä nopeinta ulosmitata ensin.

Pääsääntöisesti siis velallisen ulosoton kohteena on aina ensisijaisesti hänen tilillään olevat rahat. Rahamääräisestä omaisuudesta ulosmitataan ensin se, mikä on helpoiten ja nopeiten saatavissa.

 

Suojaosuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kun velallisen palkkaa aletaan ulosmitata, hänelle on jätettävä lain mukaan suojaosuus. Suojaosuuden suuruus vaihtelee velallisen henkilökohtaisen elämäntilanteen mukaan. Suojaosuus on tarkoitettu velallisen ja tämän perheen toimeentuloa varten. Suojaosuus lasketaan hyvin kaavamaisesti.

 

Ulosmittauskielto

Kaikkia velallisen tuloja ei kuitenkaan ulosmitata. Laissa on säädetty poikkeustilanteista, jolloin tiettyä tuloa ei ulosmitata ollenkaan. Tällaisia tuloja ovat esimerkiksi erilaiset sosiaaliavustukset, kuten asumistuki ja toimeentulotuki.

Vinkit

- Ulosmittauspäätöksistä saa pääsääntöisesti valittaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa