Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto maksukyvytön

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joskus velallisen taloudellinen tilanne voi olla sellainen, että hänellä ei yksinkertaisesti ole ulosmitattavaa tuloa tai varallisuutta. Tällöin henkilö todetaan ulosottomiehen toimesta varattomaksi, ja velkoja koskevat ulosottoasiat palautetaan velkojille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö velkojat ikinä saisi suoritustaan, vaan he voivat lähettää saatavan myös uudelleen ulosottoon. Kun velalliselle ilmaantuu jossain elämänvaiheessa mahdollisia tuloja ennen niiden vanhentumista, velat ulosmitataan tästä varallisuudesta. 

Maksukyvyttömäksi toteamisella on myös toisenlainen seuraus, joka on maksukyvyttömyyden ilmoittaminen luottorekisteriä pitäville tahoille. Rekisteriin merkitään ulosottomiehen toteama varattomuus. Rekisterimerkinnät ovat yleensä este uusien luottojen tai lainojen saamiselle, ja niillä on tietyt säilyvyysajat rekisterissä, jonka jälkeen ne poistetaan tai niiden poistoa voi velallinen itse pyytää. Yleensä edellytys merkinnän poistumiselle on velan maksaminen kokonaisuudessaan, ja tietyn ajan kuluminen tästä suorituksesta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Velkoja, joka ei ole saanut suoritukselleen maksua, ja jonka velallinen on maksukyvytön, voi myös ilmoittaa saatavansa niin kutsuttuun passiivirekisteriin. Rekisterissä oleville veloille ei tehdä aktiivisia perintätoimia, mutta jos velalliselle ilmestyy varallisuutta, se tilitetään ensisijaisesti passiivirekisterissä olevalle velkojalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa