Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ja työnantaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

 

Ulosotto tulee joissakin tapauksissa myös velallisen työnantajan tietoon. Ulosotto ei kuitenkaan tule aina automaattisesti työnantajan tietoon. Mikäli ulosmittaustoimi kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, annetaan velallisen työnantajalle maksukielto, jolloin työnantaja saa tietää ulosotosta.

Velallisen ollessa ulosotossa ulosmittaus kohdistetaan ensisijaisesti velallisen rahavaroihin sekä tämän saamaan palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon. Mikäli ulosmittaus kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, on velallinen lain mukaan velvollinen totuudenmukaisesti ilmoittamaan ulosottomiehelle tiedon siitä, kuinka palkka määräytyy sekä antamaan tiedon työpaikastaan ja palkanmaksajan yhteystiedot.

 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Maksukielto
 

Ulosottomies lähettää ulosotossa olevan velallisen työnantajalle, joka maksaa velalliselle palkkaa, maksukiellon. Maksukiellolla tarkoitetaan määräystä palkanmaksajalle siitä, kuinka paljon velallisen palkasta tilitetään ulosottoon. Myös velalliselle jätettävä suojaosuus eli se, paljonko palkasta jätetään velalliselle, ilmenee sekin maksukiellosta. Työnantajalle tai muulle palkanmaksajalle annetusta maksukiellosta ilmenee näin ollen konkreettisesti se, paljonko palkasta tullaan pidättämään ja tilittämään ulosottoon.

Maksukiellon saaja, joka usein on velallisen työnantaja, on velvollinen maksamaan maksukiellosta ilmenevän määrän ulosottomiehelle. Työnantaja on siis palkan osalta tilitys- ja pidätysvelvollinen.

 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Ulosotosta ei ilmoiteta työnantajalle, jos velallinen maksaa vapaaehtoisesti saatavan tai sopii ulosottomiehen kanssa maksusuunnitelmasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa