- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosotto tulee joissakin tapauksissa myös velallisen työnantajan tietoon. Ulosotto ei kuitenkaan tule aina automaattisesti työnantajan tietoon. Mikäli ulosmittaustoimi kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, annetaan velallisen työnantajalle maksukielto, jolloin työnantaja saa tietää ulosotosta.
Velallisen ollessa ulosotossa ulosmittaus kohdistetaan ensisijaisesti velallisen rahavaroihin sekä tämän saamaan palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon. Mikäli ulosmittaus kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, on velallinen lain mukaan velvollinen totuudenmukaisesti ilmoittamaan ulosottomiehelle tiedon siitä, kuinka palkka määräytyy sekä antamaan tiedon työpaikastaan ja palkanmaksajan yhteystiedot.
Maksukielto
Ulosottomies lähettää ulosotossa olevan velallisen työnantajalle, joka maksaa velalliselle palkkaa, maksukiellon. Maksukiellolla tarkoitetaan määräystä palkanmaksajalle siitä, kuinka paljon velallisen palkasta tilitetään ulosottoon. Myös velalliselle jätettävä suojaosuus eli se, paljonko palkasta jätetään velalliselle, ilmenee sekin maksukiellosta. Työnantajalle tai muulle palkanmaksajalle annetusta maksukiellosta ilmenee näin ollen konkreettisesti se, paljonko palkasta tullaan pidättämään ja tilittämään ulosottoon.
Maksukiellon saaja, joka usein on velallisen työnantaja, on velvollinen maksamaan maksukiellosta ilmenevän määrän ulosottomiehelle. Työnantaja on siis palkan osalta tilitys- ja pidätysvelvollinen.
- Ulosotosta ei ilmoiteta työnantajalle, jos velallinen maksaa vapaaehtoisesti saatavan tai sopii ulosottomiehen kanssa maksusuunnitelmasta.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.