Ulosotto tulee joissakin tapauksissa myös velallisen työnantajan tietoon. Ulosotto ei kuitenkaan tule aina automaattisesti työnantajan tietoon. Mikäli ulosmittaustoimi kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, annetaan velallisen työnantajalle maksukielto, jolloin työnantaja saa tietää ulosotosta.
Velallisen ollessa ulosotossa ulosmittaus kohdistetaan ensisijaisesti velallisen rahavaroihin sekä tämän saamaan palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon. Mikäli ulosmittaus kohdistetaan velallisen palkkaan tai muuhun toistuvaistuloon, on velallinen lain mukaan velvollinen totuudenmukaisesti ilmoittamaan ulosottomiehelle tiedon siitä, kuinka palkka määräytyy sekä antamaan tiedon työpaikastaan ja palkanmaksajan yhteystiedot.
Selvitä asiasi heti
Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.
Maksukielto
Ulosottomies lähettää ulosotossa olevan velallisen työnantajalle, joka maksaa velalliselle palkkaa, maksukiellon. Maksukiellolla tarkoitetaan määräystä palkanmaksajalle siitä, kuinka paljon velallisen palkasta tilitetään ulosottoon. Myös velalliselle jätettävä suojaosuus eli se, paljonko palkasta jätetään velalliselle, ilmenee sekin maksukiellosta. Työnantajalle tai muulle palkanmaksajalle annetusta maksukiellosta ilmenee näin ollen konkreettisesti se, paljonko palkasta tullaan pidättämään ja tilittämään ulosottoon.
Maksukiellon saaja, joka usein on velallisen työnantaja, on velvollinen maksamaan maksukiellosta ilmenevän määrän ulosottomiehelle. Työnantaja on siis palkan osalta tilitys- ja pidätysvelvollinen.