Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton täytäntöönpanotoimituksen paikka

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Täytäntöönpanotoimitus ulosotossa pidetään ulosottomiehen virkahuoneessa, jollei toisin säädetä. Täytäntöönpanotoimitus voidaan pitää myös ulosmitattavan omaisuuden sijaintipaikalla, täytäntöönpanotoimituksen kohteen sijaintipaikassa. Edellä mainittujen lisäksi ulosottomies voi katsoa sopivaksi toimituspaikaksi jonkin muun tilan tai paikan.

Ulosmittaustoimitus voidaan pitää ja väliaikaistoimi suorittaa vastaajan tai ulosottoasiassa asianosaisena olevan sivullisen suostumuksetta tämän asunnossa, jos on perusteltua aihetta olettaa,että kyseisessä asunnossa säilytetään velalliselle kuuluvaa ulosmittauskelpoista omaisuutta. Huomioon tulee kuitenkin ottaa se, että velallisen tai sivullisen asunnosta saa etsiä ulosmittauskelpoista omaisuutta vain siinä tapauksessa, että ulosottomies ei ole saanut selville riittävästi velalliselle riidattomasti kuuluvaa muuta omaisuutta. Velallisen tai sivullisen asuntoon meno edellyttää, että se on täytäntöönpanon toimittamiseksi välttämätöntä.

Vastaajan tai sivullisen poissa ollessa ulosottomies ei saa mennä vastaajan tai sivullisen asuntoon ilman toimitustodistajaa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa