Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton lykkäys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotossa velkojan oikeutta maksun saantiin on tasapainoitettu velallisen suojalla. Sen tarkoitus on nimensä mukaisesti suojata velallista ja näin ollen välttää velallisen kannalta kohtuuttomia lopputuloksia. Ulosottokaaressa velallista pyritään suojaamaan erilaisin keinoin, eräs näistä keinoista on mahdollisuus ulosoton lykkäykseen. Lykkäys myönnetään velallisen työllistymisen perusteella ja kohdistuu palkan ulosmittaukseen. Lykkäykseen oikeutettu ei siis ole ulosmittaustoimien kohteena tietyn ajanjakson aikana. Lykkäystä ei myönnetä automaattisesti vaan, velallisen on pyydettävä sitä ulosottomieheltä.

Ulosoton lykkäys on mahdollista pitkäaikaistyöttömien kohdalla silloin, kun velallinen on työsuhteen alkaessa saanut työttömyysetuutta vähintään 258 päivältä. Lykkäystä on mahdollista saada tällöin puolet työsuhteen kestosta mutta ei enempää kuin kuusi kuukautta. Lykkäystä ei myönnetä, jos velallinen on aiemmin saanut lykkäyksen ja uusi lykkäys vaarantaisi hakijan maksunsaantioikeuden.

Poikkeuksellisesti lykkäys voidaan myöntää vaikka yllä mainitut edellytykset eivät täyty. Tällöin lykkäys voi ajallisesti olla enintään puolet työsuhteen kestosta mutta ei yli neljää kuukautta työsuhteen alkamisesta. Lykkäyksen myöntäminen ei saa johtaa hakijan maksunsaantioikeuden olennaiseen vaarantumiseen. Lykkäystä ei voida myöntää ilman painavia syitä, jos työttömyys on kestänyt vain lyhyen ajan. Painavia syitä vaaditaan myös silloin, kun ulosmittauksen kohteena on lapselle maksettava elatusapu tai erääntynyt elatusapu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]