Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton lykkäys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotossa velkojan oikeutta maksun saantiin on tasapainoitettu velallisen suojalla. Sen tarkoitus on nimensä mukaisesti suojata velallista ja näin ollen välttää velallisen kannalta kohtuuttomia lopputuloksia. Ulosottokaaressa velallista pyritään suojaamaan erilaisin keinoin, eräs näistä keinoista on mahdollisuus ulosoton lykkäykseen. Lykkäys myönnetään velallisen työllistymisen perusteella ja kohdistuu palkan ulosmittaukseen. Lykkäykseen oikeutettu ei siis ole ulosmittaustoimien kohteena tietyn ajanjakson aikana. Lykkäystä ei myönnetä automaattisesti vaan, velallisen on pyydettävä sitä ulosottomieheltä.

Ulosoton lykkäys on mahdollista pitkäaikaistyöttömien kohdalla silloin, kun velallinen on työsuhteen alkaessa saanut työttömyysetuutta vähintään 258 päivältä. Lykkäystä on mahdollista saada tällöin puolet työsuhteen kestosta mutta ei enempää kuin kuusi kuukautta. Lykkäystä ei myönnetä, jos velallinen on aiemmin saanut lykkäyksen ja uusi lykkäys vaarantaisi hakijan maksunsaantioikeuden.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Poikkeuksellisesti lykkäys voidaan myöntää vaikka yllä mainitut edellytykset eivät täyty. Tällöin lykkäys voi ajallisesti olla enintään puolet työsuhteen kestosta mutta ei yli neljää kuukautta työsuhteen alkamisesta. Lykkäyksen myöntäminen ei saa johtaa hakijan maksunsaantioikeuden olennaiseen vaarantumiseen. Lykkäystä ei voida myöntää ilman painavia syitä, jos työttömyys on kestänyt vain lyhyen ajan. Painavia syitä vaaditaan myös silloin, kun ulosmittauksen kohteena on lapselle maksettava elatusapu tai erääntynyt elatusapu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa