Minilex - Lakipuhelin

Ulosmittausjärjestys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoviranomaisen tulee ulosmitata velallisen omaisuutta noudattaen ulosottokaaressa säädettyä ulosmittausjärjestystä. Tämän lisäksi ulosoton asianosaiset voivat yleensä sopia ulosmittausjärjestyksestä ja velalliselle on pääsääntöisesti annettava mahdollisuus osoittaa tiettyä omaisuuttaan ulosmitattavaksi.

Omaisuuslajeista ensimmäisenä ulosottomiehen ulosmittaamisen kohteena on ulosmittausjärjestyksen mukaisesti käteinen raha, rahasaatava, palkka, eläke tai muu velallisen toistuvaistulo. Toisena ulosmittausjärjestyksessä on velallisen muu irtain omaisuus. Tällaista irtainta omaisuutta voi olla esimerkiksi velallisen omistama auto tai muu omaisuus, jonka rahaksi muuttaminen ei ole erityisen vaikeaa. Kolmantena ulosmittausjärjestyksessä on velallisen kiinteä omaisuus. Neljäntenä ulosmittausjärjestyksessä on omaisuus, jota velallinen tarvitsee vakituiseksi asunnokseen tai välttämätöntä toimeentuloaan varten, sekä velallisen liike- tai elinkeinotoiminnan jatkamiseksi välttämättömät tuotantovälineet.

Ulosmittausjärjestyksestä on mahdollista poiketa, jos tietyn omaisuuden rahaksi muuttaminen on vaikeaa. Lisäksi poikkeaminen on mahdollista, jos ulosmittausjärjestyksen noudattaminen muutoin aiheuttaa suorituksen olennaista vaarantumista, viivästystä tai muuta tuntuvaa haittaa hakijalle. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]