Minilex - Lakipuhelin

Ulosmittaus lopputilistä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Palkasta voidaan ulosmitata pääsääntöisesti yksi kolmasosa palkan nettomäärästä. Nettomäärällä tarkoitetaan, että ulosmittauksen määrää on se, joka jää jäljelle, kun veron ennakonpidätys ja sitä vastaavat muut pidätykset on tehty. Velallisen toimeentuloa varten jätetään aina niin sanottu suojaosuus, jota laskettaessa otetaan huomioon velallisen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat lapset.

Suojaosuuden määrällä on merkitystä ulosmitattavan omaisuuden suuruuteen. Tällä hetkellä yksin asuvan velallisen suojaosuus on kalenterikuukaudessa 672,30 euroa. Jos palkka on suojaosuutta pienempi, ei velalliselta ulosmitata mitään. Suojaosuuden ylimenevä osuus voidaan ulosmitata, ja vaikka lopputilin yhteydessä palkka on usein suurempi - esimerkiksi maksettavien lomapäivien vuoksi, tapahtuu ulosmittaus normaalisti kuin muunkin palkanmaksun yhteydessä.  

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Artikkelin kirjoituksen jälkeen suojaosuuden määrät ovat voineet muuttua. Suositeltavaa onkin ottaa yhteyttä lakimieheen ja varmistua ulosmittauksen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa