Minilex - Lakipuhelin

Ulosmittaus lisätyöstä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittauksella varmistetaan velkojan saatavan maksaminen. Velallisen tuloja ja muuta omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että ulosotossa oleva velka on maksettu kokonaisuudessaan. Yleisimmin ulosmittaus kohdistuu velallisen palkkatuloihin. Palkalla tarkoitetaan myös lomarahoja, luontoisetuja, provisiota ja erilaisia palkkiota. Myös työntekijän tekemä lisätyö ja siitä maksettava palkka on luonnollisesti palkkatuloa, jolloin myös lisätyöstä ansaittu palkka voidaan ulosmitata. Lisätulojen ulosmittaamisesta voidaan kuitenkin sopia ulosottoviranomaisen kanssa, ja toisinaan voi olla kohtuutonta nostaa ulosmitattavan osuuden määrää satunnaisen lisätulon tilanteessa.

Palkasta ulosmitataan lähtökohtaisesti 1/3 palkan nettomäärästä. Nettomäärällä tarkoitetaan määrää, joka jää jäljelle, kun veron ennakonpidätys ja sitä vastaavat muut pidätykset on suoritettu. Velallisen toimeentuloa varten jätetään aina niin sanottu suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen omaisuuden piirissä oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat lapset.

Suojaosuuden määrällä on merkitystä ulosmitattavan omaisuuden suuruuteen. Yksin asuvan velallisen suojaosuus on tällä hetkellä 672,30 euroa kuukaudessa. Jos palkka on suojaosuutta pienempi, ei velalliselta ulosmitata mitään. Suojaosuuden ylimenevä osuus voidaan ulosmitata normaalisti. Jos velallisen palkka on kaksi kertaa suojaosuuden määrää suurempi, niin palkasta voidaan ulosmitata 2/3. Palkasta voidaan ulosmitata vähintään puolet, jos palkka on suurempi kuin neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Artikkelin kirjoituksen jälkeen suojaosuuden määrät ovat voineet muuttua. Suositeltavaa onkin ottaa yhteyttä lakimieheen ja varmistua ulosmittauksen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa