Minilex - Lakipuhelin

Ulosmittaus lisätyöstä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittauksella varmistetaan velkojan saatavan maksaminen. Velallisen tuloja ja muuta omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että ulosotossa oleva velka on maksettu kokonaisuudessaan. Yleisimmin ulosmittaus kohdistuu velallisen palkkatuloihin. Palkalla tarkoitetaan myös lomarahoja, luontoisetuja, provisiota ja erilaisia palkkiota. Myös työntekijän tekemä lisätyö ja siitä maksettava palkka on luonnollisesti palkkatuloa, jolloin myös lisätyöstä ansaittu palkka voidaan ulosmitata. Lisätulojen ulosmittaamisesta voidaan kuitenkin sopia ulosottoviranomaisen kanssa, ja toisinaan voi olla kohtuutonta nostaa ulosmitattavan osuuden määrää satunnaisen lisätulon tilanteessa.

Palkasta ulosmitataan lähtökohtaisesti 1/3 palkan nettomäärästä. Nettomäärällä tarkoitetaan määrää, joka jää jäljelle, kun veron ennakonpidätys ja sitä vastaavat muut pidätykset on suoritettu. Velallisen toimeentuloa varten jätetään aina niin sanottu suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen omaisuuden piirissä oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat lapset.

Suojaosuuden määrällä on merkitystä ulosmitattavan omaisuuden suuruuteen. Yksin asuvan velallisen suojaosuus on tällä hetkellä 672,30 euroa kuukaudessa. Jos palkka on suojaosuutta pienempi, ei velalliselta ulosmitata mitään. Suojaosuuden ylimenevä osuus voidaan ulosmitata normaalisti. Jos velallisen palkka on kaksi kertaa suojaosuuden määrää suurempi, niin palkasta voidaan ulosmitata 2/3. Palkasta voidaan ulosmitata vähintään puolet, jos palkka on suurempi kuin neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrä.

Artikkelin kirjoituksen jälkeen suojaosuuden määrät ovat voineet muuttua. Suositeltavaa onkin ottaa yhteyttä lakimieheen ja varmistua ulosmittauksen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]