Minilex - Lakipuhelin

Ulosmittaus kuolinpesästä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vainajan velasta on toimitettu ulosmittaus, varoja ei saa tilittää ennen kuin kuukausi on kulunut perunkirjoituksesta. Jos omaisuus on luovutettu pesänselvittäjän hallintoon, tällöin tilitystä ei saa tehdä, ennen kuin velkojen maksamisesta on tehty omaisten kanssa sopimus, jolla päädytään vainajan omaisuuden myyntiin tai kun pesänselvittäjä on tehnyt päätöksen, joka on saanut lainvoiman.

Pesänselvittäjän on mahdollisuuksien mukaan tiedusteltava pesän osakkaiden mielipidettä, kun kysymys on perittävän harjoittaman liikkeen selvittämisestä tai sellaisen omaisuuden myymisestä, jolla on pesän osakkaille erityistä arvoa. Myös muista pesän osakkaille tärkeistä asioista on pyrittävä ottamaan selvää pesänselvittäjän toimesta.

Jos on syytä epäillä, että pesän varat eivät riitä pesän ja vainajan velkojen maksuun, pesänselvittäjän on pyrittävä tekemään velkojien kanssa sopimus velkojen maksusta.

Tilitys saadaan kuitenkin toimittaa, jos velkojalla oli panttioikeus ulosmitattuun omaisuuteen tai kuolinpesän hallinto suostuu tilitykseen. Jos pesäosuus on ulosmitattu eikä perinnönjako ole tullut lainvoimaiseksi tai muuten lopulliseksi, kertyneet varat saadaan tilittää vain vakuutta vastaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]