Minilex - Lakipuhelin

Täytäntöönpanoriitakanteen nostaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Täytäntöönpanoriitakanne on nostettava osoituksen mukaisesti neljän viikon kuluessa osoituksen tiedoksisaannista. Osoituksen antaja voi kirjallisesta hakemuksesta pidentää määräaikaa, jos siihen on hyväksyttävä syy. Hakemus tulee tehdä ennen alkuperäisen määräajan päättymistä. Päätökseen, jolla määräaikaa on pidennetty, ei saa hakea muutosta. Jollei kannetta ole nostettu osoituksen mukaisesti, asianomainen ei voi vedota enää siinä ulosottoasiassa kyseiseen väitteeseen tai vaatimukseen. Jos osoitus on virheellinen, eikä virhe ole ollut selvästi havaittavissa, kanne katsotaan oikein nostetuksi, jos asianomainen on noudattanut osoitusta.

Täytäntöönpanoriitakanne voidaan nostaa myös ilman osoitusta, jos sille ei ole osoituksen antamiseen johtavia esteitä ja se täyttää täytäntöönpanoriitana käsiteltävien asioiden tunnusmerkit. Vireillä olevan riita- asian käsittelyä voidaan myös pyynnöstä jatkaa täytäntöönpanoriitana asianomaisessa tuomioistuimessa. Tuomioistuimen tulee viipymättä ilmoittaa täytäntöönpanoriitakanteesta tai pyynnöstä asianomaiselle ulosottomiehelle. Jos täytänöönpanoriitakanne jää sillensä, uutta kannetta ei saa nostaa ilman osoitusta.
Toimivaltainen käräjäoikeus ja käsittely tuomioistuimessa
Täytäntöönpanoriitakanteet käsitellään samoin kuin muut ulosottovalitukset Ahvenanmaan, Espoon, Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kotkan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Oulun, Porin, Rovaniemen, Seinäjoen, Tampereen, Turun, Vaasan ja Vantaan käräjäoikeuksissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa