Minilex - Lakipuhelin

Oikeus käsitellä ulosottorekisteriin tallennettuja tietoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakunnanvoudit ja heidän alaisensa virkamiehet sekä oikeusministeriön ja valtakunnanvoudinviraston asianomaiset virkamiehet saavat ulosottoasiassa tai ulosoton hallintoasiassa käsitellä salassapitosäännösten estämättä ulosottorekisterin tietoja. Ulosottokaaressa erikseen määriteltyjä, rekisteriin tallennettuja erityistietoja saa käsitellä asiassa vain välttämättömin osin. Henkilötietojen käsittelyssä täytyy aina noudattaa huolellisuutta ja hyvää tietojenkäsittelytapaa. Henkilötietojen käsittelyn tulee olla asiallisesti perusteltua, eli käsittelijän on voitava osoittaa syy, miksi hänen on täytynyt käsitellä tiettyjä henkilötietoja.

Ulosottorekisteriin rekisteröidyllä velallisella on tarkastusoikeus omiin tietoihinsa sillä edellytyksellä, ettei tarkastusoikeus tuntuvasti vaikeuta ulosoton täytäntöönpanoa. Jos tarkastuksen katsotaan vaikeuttavan täytäntöönpanoa, voidaan tarkastusoikeutta tarpeellisin osin lykätä, kunnes tarvittavat ulosmittaukset tai muut täytäntöönpanotoimet on suoritettu ja omaisuus on otettu ulosottomiehen haltuun. Tarkastusoikeutta voidaan lykätä enintään kuusi kuukautta siitä, kun tarkastusoikeutta on pyydetty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa