Minilex - Lakipuhelin

Myyntiehdot ulosmitatun omaisuuden vapaassa myynnissä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja saa vapaassa myynnissä myytyyn omaisuuteen omistusoikeuden ja oikeuden määrätä omaisuudesta kun kauppahinta on maksettu tai kun kauppakirja on luovutettu ostajalle. Ostaja saa ottaa omaisuuden haltuunsa kun kauppahinta on maksettu. Jos myynnistä tehdään kauppakirja, ostaja ei saa käyttää omaisuutta sen arvoa alentavalla tavalla. Ulosottomies säilyttää omaisuutta, kunnes ostaja saa ottaa sen haltuunsa. Ulosottomiehen tulee pyynnöstä antaa ostajalle tarpeellista virka-apua omaisuuden haltuun saamiseksi. Ostaja tai myyty omaisuus eivät vastaa muista kuin niistä saatavista ja oikeuksista, joiden siirtymisestä vastattavakseen ostaja on sopinut taikka joiden on ilmoitettu pysyvän voimassa tai siirtyvän ostajan vastattavaksi myynnissä.

Kiinteistöstä ja arvokkaasta irtaimesta omaisuudesta laaditaan myyntiesite, josta käyvät ilmi omaisuuden myyntiarvoon vaikuttavat olennaiset tiedot ja myyntiehdot. Myytävän omaisuuden esittely tulee järjestää ennen myyntiä, jollei se ole tarpeetonta. Se, jonka hallussa myytävä omaisuus on, on velvollinen sallimaan esittelyn.

Huutokaupan tai vapaan myynnin alussa ulosottomiehen tulee kuvata myyntikohde. Arvokkaat ainesosat ja tarpeistoesineet tulee mainita erikseen. Lisäksi ulosottomiehen tulee ilmoittaa tarpeelliset asianhallintatiedot, tarjousten esittämistapa, myyntijärjestys, mahdollinen alin hyväksyttävä tarjous. Jos ostajalle siirtyy vastattavaksi velvotteita tai ostajaa sitovia oikeuksia, ne tulee ilmoittaa myös. Maksuaika ja muut maksuehdot tulee ilmoittaa ennen myyntiä ostajaehdokkaille.

Ulosottomies saa antaa maksuaikaa ostajalle tarvittaessa enintään kuusi viikkoa. Ostajan on heti suoritettava ulosottomiehen määräämä enintään kahdenkymmenen prosentin osuus kauppahinnasta. Kyseistä osuutta kutsutaan käsirahaksi. Ulosottomiehen ei tarvitse vaatia käsirahaa selvästi maksukykyiseksi arvioimaltaan ostajalta.

Jos asianosaiset ovat toisin sopineet, edellämainituista voidaan poiketa. Ostajan asemaa ei saa heikentää.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]