Minilex - Lakipuhelin

Luottotietojen tarkistaminen ulosottorekisteristä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotiedot kertovat maksukyvystä ja maksuhalusta. Luottotietorekisteri on rekisteri, johon talletetaan henkilöiden, yritysten ja yhteisöjen luottotietoja. Luottotietoja voi kysyä ja niitä luovutetaan vain laissa mainittuihin tarkoituksiin. Luottotietoja ei saa kysyä tai käyttää laittomiin tarkoituksiin, eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin.

Luottotietonsa voi tarkistaa kerran vuodessa ilmaiseksi joko käymällä Asiakastiedon kuluttajaneuvonnassa henkilökohtaisesti tai netin kautta. Jos tietoja pyytää useammin, kuin kerran vuodessa, maksaa se 10 euroa per kerta. Luottotietoja kysyttäessä henkilöllisyys pitää pystyä varmentamaan luotettavasti, tästä syystä luottotietoja ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilöllä on lisäksi oikeus tietää, kuka hänen luottotietojaan on kysynyt. Tätä lakisääteistä oikeutta käyttämällä pystyy löytämään luottotietorekisterissä kullakin hetkellä olevat tiedot itsestä sekä jo poistetut merkinnät.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yksityishenkilön kohdalla toisen yksityishenkilön luottotietojen tarkistaminen tulee tarpeelliseksi lähinnä asunnon vuokrauksen takia. Tällöin luottotietojen tarkistaminen on maksullista. Yritykset sen sijaan tarkistavat yksityishenkilöiden luottotietoja useammin ja maksuhäiriömerkintä voi hankaloittaa henkilön jokapäiväistä elämää monella tapaa.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa