Minilex - Lakipuhelin

Lahjoitus ulosoton ollessa käynnissä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittauksen tarkoituksena on varmistaa perittäväksi tulleen velan maksaminen. Velallisen tuloja ja muuta omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että ulosotossa oleva velka tulee maksetuksi. Velallinen ei saa ulosmittauksen aikana piilottaa tai lahjoittaa omaisuuttaan. Jos velallinen toimii edellä mainitulla tavalla, voi velkoja nostaa tuomioistuimessa kanteen velallista vastaan ja vaatia ulosottoperusteen määräajan jatkamista.

Jos velallinen on antanut lahjan myöhemmin kuin vuosi ennen määräpäivää eli sitä päivää, kun ulosottoasia on tullut vireille, lahja peräytyy. Lahja, joka on täytetty tätä aikaisemmin, mutta myöhemmin kuin kolme vuotta ennen määräpäivää, peräytyy, jos se on annettu velallisen läheiselle eikä näytetä, ettei velallinen ollut ylivelkainen eikä lahjan vuoksi tullut ylivelkaiseksi.

Esimerkiksi puolisolle, lähisukulaiselle tai henkilölle, jonka kanssa velallinen asuu samassa taloudessa, lahjoitettu omaisuus on ilmoitettava maistraatille, jotta lahjan saaja voi saada suojaa lahjan antajan ulosotossa. Poikkeuksen tähän sääntöön tekevät tavanmukaiset lahjat, jotka eivät ole epäsuhteessa lahjanantajan taloudelliseen asemaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lahja voi peräytyä myös siitä syystä, että ilmoitus on tehty lahjan täyttämisen jälkeen.

Kysy ulosmittauksessa tapahtuvista lahjoituksista lisää lakimiehiltämme.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa