Minilex - Lakipuhelin

Lahjan ja lahjanluontoisen sopimuksen peräytyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahja peräytyy, jos se on täytetty myöhemmin kuin vuosi ennen määräpäivää (ulosottoasian vireilletulopäivä). Lahja, joka on täytetty tätä aikaisemmin, mutta myöhemmin kuin kolme vuotta ennen määräpäivää, peräytyy, jos se on annettu velallisen läheiselle eikä näytetä, ettei velallinen ollut ylivelkainen eikä lahjan vuoksi tullut ylivelkaiseksi. Puolisolle tai suoraan etenevässä tai takenevassa sukupolvessa olevalle sukulaiselle tai tämän puolisolle tai muulle erityisen läheiselle henkilölle, jonka kanssa velallinen asuu samassa taloudessa, lahjoitettu irtain omaisuus on ilmoitettava maistraatille, jotta lahjan saaja voi saada suojaa lahjan antajan takaisinsaantivaatimuksilta konkurssissa ja ulosotossa. Tämä sääntö ei koske tavanmukaisia lahjoja, jotka eivät ole epäsuhteessa antajan taloudelliseen asemaan. Jos kyseistä ilmoitusta ei ole tehty ennen määräpäivää, lahja peräytyy.

Lahja peräytyy myös silloin, kun ilmoitus on tehty lahjan täyttämisen jälkeen, jos ilmoitus on tehty myöhemmin kuin vuosi ennen määräpäivää tai jos ilmoitus on tehty tätä aikaisemmin, mutta myöhemmin kuin kolme vuotta ennen määräpäivää eikä näytetä, ettei velallinen ollut lahjaa täytettäessä ylivelkainen eikä lahjan vuoksi tullut ylivelkaiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


» Selvitä asiasi heti

Estät ennalta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.

» Unohda ajanvaraukset

Saat vastaukset helposti ilman kalliita tapaamisia.

» Edullinen minuuttihinta

Kiinteä ja edullinen minuuttihinta, joten maksat vain käyttämästäsi puheluajasta.

Kauppa, vaihto tai muu sopimus peräytyy, jos se on tehty myöhemmin kuin vuosi ennen määräpäivää ja jos sopijapuolten suoritusten välinen epäsuhde sopimusta tehtäessä oli siinä määrin ilmeinen, että sopimusta osaksi on pidettävä lahjana. Sellaisten avustusten ja tavanmukaisten lahjojen peräyttämistä ei voida vaatia, jotka eivät ole olleet epäsuhteessa velallisen taloudelliseen asemaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa