Minilex - Lakipuhelin

Kihlakunnanvouti ulosottomiesten esimiehenä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kihlakunnanvoudit toimivat kihlakunnanulosottomiesten esimiehinä kihlakunnan alueella. Kihlakunnanvouti määrää alaisena olevalle ulosottomiehelle tehtävät. Kihlakunnanvoutien tehtävänä on valvoa, että kihlakunnan ulosottomiehet, sekä muut ulosottomiehiin rinnastettavat kihlakunnanvoudin alaiset virkamiehet hoitavat heille annetut tehtävät lainmukaisesti ja asianmukaisella tavalla sekä noudattavat heille annettuja määräyksiä. Kihlakunnan vouti voi siirtää antamansa tehtävän toiselle alaiselleen virkamiehelle tai ottaa tehtävän itse hoidettavakseen. Muilla kihlakunnanvoudin alaisilla virkamiehillä tarkoitetaan virkamiehiä, joille kihlakunnanvouti on tarvittaessa määrännyt ulosottomiehelle kuuluvia tehtäviä. Tällaisen virkamiehen on täytettävä ulosottomiehen kelpoisuusvaatimukset. Jos muu viranomainen, kuin ulosottomies hoitaa ulosottomiehelle kuuluvia tehtäviä, silloin virkamiestä koskee samat säännökset, kuin mitkä koskisivat ulosottomiestä, jos hän itse hoitaisi tehtävää.

Johtavan kihlakunnanvoudin ja kihlakunnanvoudin nimittää valtakunnanvoudinvirasto. Kihlakunnanvoudin virkaan voidaan nimittää Suomen kansalainen, jolla on oikeustieteen kandidaatin tai oikeustieteen maisterin tutkinto. Nimitettävän henkilön on täytynyt perehtyä hyvin ulosottotoimeen tai hänen on täytynyt muussa virassa osoittaa viran menestyksellistä hoitamista edellyvän taidot ja tehtävään tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Johtavan kihlakunnanvoudin virkaan nimitettävältä henkilöltä odotetaan hyvää johtamisen taitoa.

Ulosottokaaressa säädetään tietyistä asioista, joista päättäminen kuuluu kihlakunnanvoudin yksinomaiseen toimivaltaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]