Minilex - Lakipuhelin

Kieltovelvoitteen täytäntöönpano ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoperuste, jossa sakon uhalla kielletään tekemästä jotakin tai velvoitetaan sallimaan, että toinen tekee jotakin, pannaan täytäntöön siten, että ulosottomies hakee uhkasakon tuomitsemista, jos kieltoa on rikottu. Tarvittaessa ulosottomies voi asettaa uhkasakon tuomistemisen jälkeen kiellon tehosteeksi myös uuden uhkasakon. Jollei ulosottoperusteessa ole sakon uhkaa, ulosottomiehen on se ensin asetettava. Kieltovelvoitetta koskevassa noudattamiskehotuksessa vastaajaa on kehotettava välittömästi noudattamaan ulosottoperusteessa asetettua velvoitetta. Mikäli ulosottomies voi sopivalla tavalla estää kiellon uudelleen rikkomisen, on ulosottomiehen ryhdyttävä sellaiseen toimeen, jos kieltoa on jo rikottu. Ennen kieltovelvoitteen rikkomista estämistä tarkoittaviin toimenpiteisiin ei voida siten ryhtyä. Vastaajaa on kuultava ennen toimenpiteisiin ryhtymistä, jollei kuuleminen tuntuvasti vaikeuta täytäntöönpanoa. Vähäinen haitta täytäntöönpanolle ei siten muodosta perustetta vastaajan kuulematta jättämiselle. Vastaajalle on myös ilmoitettava sellaiseen toimeen ryhtymisestä, joka estää kiellon uudelleen rikkomisen.

 

Yhteenveto

 

 • Ulosottoperuste, jossa sakon uhalla kielletään tekemästä jotain tai velvoitetaan sallimaan, että toinen tekee jotain, pannaan täytäntöön siten, että ulosottomies hakee uhkasakon tuomitsemista, jos kieltoa on rikottu. 
 • Ulosottomies voi asettaa uhkasakon tuomitsemisen jälkeen kiellon tehosteeksi toisen uhkasakon.
 • Mikäli ulosottomies voi sopivalla tavalla estää kiellon uudelleen rikkomisen, on ulosottomiehen ryhdyttävä sellaiseen toimeen, jos kieltoa on rikottu.
 • Vastaajaa on kuultava ennen toimenpiteisiin ryhtymistä, ellei kuuleminen tuntuvasti vaikeuta täytäntöönpanoa.

 

Summary in English

 

 • Grounds for seizure, in which the threat of a fine is being used to prohibit doing something or to allow someone else to do something, is implemented by the seizure authority applying for sentencing of a penalty payment, if the prohibition has been violated. 
 • The seizure authority can, after the sentencing of the penalty payment, another penalty payment to increase the effect of the prohibition.
 • If the seizure authority can prevent the re-violation of the prohibition in a suitable manner, the seizure authority must do so if the prohibition has been violated. 
 • The defendant must be heard before commencing such measures if the hearing does not considerably complicate implementation.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Mikä on kieltovelvoite?

 • Kieltovelvoite tarkoittaa sitä, kun sakon uhalla kielletään tekemästä jotakin. 

 

 

Aiheesta muualla

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]