- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosotosta ei automaattisesti tule ilmoitusta ulosotossa olevan velallisen työnantajalle. Velallisen ulosotto tulee työnantajan tietoon, jos ulosmittauksen kohteena on velallisen palkka tai muu toistuvaistulo. Tällöin ulosottomies antaa ilmoituksen maksukiellosta työnantajalle.
Maksukiellolla tarkoitetaan palkanmaksajalle, eli useimmiten työnantajalle annettavaa ilmoitusta siitä, kuinka ulosottoon menevä määrä lasketaan ja täten kuinka paljon ulosotossa olevan velallisen palkasta pitää tilittää ulosottoon. Maksukieltoilmoituksella työnantajaa kielletään maksamasta ulosmitattua tulon osaa kenellekään muulle taholle, kuin ulosottomiehelle. Palkan maksajan täytyy kunakin maksukautena toimittaa määrätty palkan pidätys maksukiellon mukaisesti ja suorittaa määrä ulosottomiehelle. Maksukieltoasiakirjasta ilmenee lisäksi velallisen suoja-osuus, eli se, mitä osaa palkasta ei ulosmitata vaan jätetään velalliselle tämän toimeentuloa varten. Suoja-osuuden lisäksi maksukiellosta ilmenee tarpeelliset ulosmittausta koskevat tiedot.
Työnantajalle tai muulle palkanmaksajalle toimitettava maksukielto on voimassa määräajan tai toistaiseksi siihen asti, kun ulosottomies ilmoittaa kirjallisesti palkan maksajalle siitä, että maksukielto on päättynyt.
Palkan ulosmittauksen sijasta ulosottomies voi vahvistaa velalliselle kirjallisen maksusuunnitelman tiettyjen edellytysten täyttyessä. Tällöin ulosotosta ei ilmoiteta työnantajalle, eikä palkanmaksajalle anneta maksukieltoa. Edellytyksenä on se, että velallinen tekee uskottavaksi, että hän suorittaa maksusuunnitelman mukaisesti ulosottomiehelle ulosmitattavan määrän. Mikäli maksusuunnitelman noudattaminen laiminlyödään, voi ulosottomies välittömästi ulosmitata velallisen palkan.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.