Minilex - Lakipuhelin

Erityinen oikeus ja pantattu käyttöoikeus ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöön kirjattu erityinen oikeus merkitään asianosaisluetteloon arvoa määräämättä. Kiinteistöön kirjattu oikeus saada kiinteistöstä määrätty raha-tai tavaramääräinen etu merkitään ulosottomiehen laatimaan asianosaisluetteloon pääomaksi arvioituna. Poikkeuksena on tilanne, jossa kiinteistöön kirjattu erityinen oikeus kuuluu alimpaan hyväksyttävään tarjoukseen.

Jos erityinen oikeus on panttisaatava, tällöin saatava merkitään luetteloon, vaikka kiinnitystä koskevaa hakemusta ei ole lainvoimaisesti ratkaistu. Merkintää panttisaatavasta ei tehdä, jos hakemus on jätetty lepäämään ulosmittauksen tai turvaamistoimen vuoksi.

Jos erityinen oikeus on riitautettu, ulosottomies tekee päätöksen saatavan määrästä ja merkitsee sen asianosaisluetteloon. Erityisen oikeuden ollessa kyseessä riitautettua erityistä oikeutta ei merkitä ehdollisesti asianosaisluetteloon. Jos valvottu erityinen oikeus on selvästi perusteeton, ulosottomiehen tulee hylätä valvonta viran puolesta.

Pantattu vuokraoikeus tai muu käyttöoikeus kiinteistöön myydään kirjatun sopimuksen mukaisena siihen kuuluvine rakennuksineen ja laitteineen, vaikka käyttöoikeus olisikin muuttunut tai lakannut kesken sopimuskauden.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]