Minilex - Lakipuhelin

Asiantuntijan käyttäminen ulosottomiehen toimesta

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Asiantuntijaa voidaan käyttää ulosottomiehen toimesta, jos tähän on olemassa erityistä tarvetta. Erityinen tarve asiantuntijan käyttämiseen voi olla esimerkiksi silloin, kun tarvitaan apua kirjanpitoaineiston selvittämiseen tai muun vastaavan tehtävän suorittamiseen. Asiantuntijaa voidaan käyttää myös ulosmitatun omaisuuden arvoa arvioitaessa. Se jonka hallussa arvioitava omaisuus on, on velvollinen sallimaan kyseessä olevan omaisuuden arvioinnin.

Asiantuntijana ei voi toimia henkilö, joka on käsiteltävään asiaan tai ulosottoasian asianosaiseen sellaisessa suhteessa, että asiantuntijan mukana olo saattaa vaarantaa asiantuntijan puolueettomuuden tai luotettavuuden. Asiantuntijalla on vaitiolovelvollinen tehtäväänsä suorittamisessa saamistaan tiedoista. Vaitiolovelvollisuudesta tulee ulosottomiehen tarpeen vaatiessa muistuttaa asiantuntijaa.

Asiantuntijan käyttämisestä aiheutuvista kuluista vastaa ensisijaisesti ulosottoasian vastaaja. Toissijaisesti kuluista vastaaminen kuuluu asian hakijalle. Vain erityisestä syystä asiantuntijan käyttämisestä aiheutuneet kulut voidaan osaksi tai kokonaan jättää valtion vastattaviksi.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »