Minilex - Lakipuhelin

Asiantuntijan käyttäminen ulosottomiehen toimesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asiantuntijaa voidaan käyttää ulosottomiehen toimesta, jos tähän on olemassa erityistä tarvetta. Erityinen tarve asiantuntijan käyttämiseen voi olla esimerkiksi silloin, kun tarvitaan apua kirjanpitoaineiston selvittämiseen tai muun vastaavan tehtävän suorittamiseen. Asiantuntijaa voidaan käyttää myös ulosmitatun omaisuuden arvoa arvioitaessa. Se jonka hallussa arvioitava omaisuus on, on velvollinen sallimaan kyseessä olevan omaisuuden arvioinnin.

Asiantuntijana ei voi toimia henkilö, joka on käsiteltävään asiaan tai ulosottoasian asianosaiseen sellaisessa suhteessa, että asiantuntijan mukana olo saattaa vaarantaa asiantuntijan puolueettomuuden tai luotettavuuden. Asiantuntijalla on vaitiolovelvollinen tehtäväänsä suorittamisessa saamistaan tiedoista. Vaitiolovelvollisuudesta tulee ulosottomiehen tarpeen vaatiessa muistuttaa asiantuntijaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Asiantuntijan käyttämisestä aiheutuvista kuluista vastaa ensisijaisesti ulosottoasian vastaaja. Toissijaisesti kuluista vastaaminen kuuluu asian hakijalle. Vain erityisestä syystä asiantuntijan käyttämisestä aiheutuneet kulut voidaan osaksi tai kokonaan jättää valtion vastattaviksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa