Minilex - Lakipuhelin

Alin hyväksyttävä tarjous irtaimen omaisuuden huutokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Huutokaupassa saadut rahat käytetään velkojen maksuun ja kulujen kattamiseen. Lähtökohtaisesti huutokaupassa korkein tarjous voittaa. Tästä pääsäännöstä tosin poiketaan, sillä irtaimen omaisuuden huutokaupassa on otettava huomioon myös kilpailevien oikeudenhaltijoiden eli velkojien intressit. Irtainta ei näin ollen välttämättä ole tarkoituksenmukaista myydä millä hyvänsä hinnalla, vaan hinnan tulee ylittää tietty kynnysraja. Erilaisten intressien ja oikeuksien yhteensovittamiseksi onkin irtaimen omaisuuden huutokaupassa päädytty niin sanottuun alimman hyväksyttävän tarjouksen periaatteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hyväksyttävälle tarjoukselle asetetaan tietynlainen alaraja, alin hyväksyttävä tarjous, jota huutokaupassa ei saa alittaa. Tällä periaatteella turvataan velkojien oikeuksia ja katetaan toimenpiteestä aiheutuvia kuluja.

 

Kuinka alin hyväksyttävä tarjous määritellään?

 

Alin hyväksyttävä tarjous määräytyy irtaimen omaisuuden huutokaupassa siten, että sen tulee kattaa tietyt laissa määrätyt saatavat. Ensinnäkin alimman hyväksyttävän tarjouksen tulee irtaimen omaisuuden huutokaupassa peittää täytäntöönpanokulut sekä mahdollinen myyntimaksu. Tarjouksen tulee myös peittää pantin tai pidätysoikeuden haltijan saatavat. Alimman hyväksyttävän tarjouksen pitää siis täytäntöönpanokulujen ja myyntimaksujen lisäksi olla sen verran kattava, että se, jolla on pantti- tai pidätysoikeus myytävään esineeseen, saa kuitattua tämän määrän myyntihinnasta. Jos velallinen on sopimuksen mukaan saanut huutokaupassa myytävän omaisuuden ehdollisesti ja ehtona on kauppahinnan maksaminen, omaisuus myydään ehtoa säilyttämättä. Tällaisessa tapauksessa myyjän kauppahinnan tulee peittyä.  

 

Kuinka toimitaan, jos huutokaupassa ei päästä alimpaan hyväksyttyyn tarjoukseen?

 

Jos huutokaupassa tehty tarjous ylittää alimman hyväksyttävän tarjouksen, se pääsääntöisesti hyväksytään. Jos taas tarjous ei yllä alimman hyväksyttävän tarjouksen tasolle, järjestetään toinen ja erityisestä syystä kolmas huutokauppa. Seuraavaan huutokauppaan ei kuitenkaan ryhdytä, jos hakijat eli velkojat kieltävät sen. Jollei uutta myyntiä järjestetä tai jollei omaisuus tule myydyksi uudessakaan huutokauppamyynnissä, ulosmittaus peruutetaan. 

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Alimmalla hyväksyttävällä tarjouksella ei ole olemassa mitään tiettyä vakiintuneesti määriteltyä euromääräistä alarajaa.

- Alin hyväksyttävä tarjous katsotaan aina tapauskohtaisesti. 

- Alimmasta hyväksytystä tarjouksesta voidaan huutokaupan yhteydessä myös sopia uudestaan, jos kaikki oikeudenhaltijat hyväksyvät tämän uuden alarajan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]