Sisarukseni lähetti otsikon nimisen asiakirjan minulle 3. kpl:eena.Vaatii rahoja 15.5.mennessä? Onko hänellä oikeus määrätä pvm? Eikö riitä että laitan rahansa tililleen? Pitääkö minun ns. totella häntä eli allekirjoittaa ja palauttaa itse laatimansa lomakkeet? Pesään jää vielä jakamatonta omaisuutta. Asiakirjassa on myös lause: "Hyväksymme osittaisen p.jaon ja sitoudumme olemaan sitä moittimatta millään perusteella." Hän laati samanlaisen aiemminkin, eri summasta. En silloin palauttanut lomaketta, tilitin vain vaaditun summan. Nyt vaatii sitäkin dokumenttia. Sitä ei ehkä enää ole minulla. Voiko toinen lähettää mitä vaan, sanella, määrätä "eräpäivät." Hänellä on asiakirjassa todistajana henkilöt, jotka eivät ymmärrä suomea sanaakaan.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Jokaisella kuolinpesän osakkaalla on itsenäinen oikeus vaatia perinnönjakoa. Pesän osakkaat voivat lähtökohtaisesti hoitaa perinnönjaon halutessaan keskenään sopimallaan tavalla. Tätä kutsutaan sopimusjaoksi. Perinnönjakoon ei kuitenkaan voi ryhtyä vastoin osakkaan tahtoa. Mikäli et suostu jakoon, tai ehdotetut päivämäärät eivät sovi sinulle, voit kieltäytyä osallistumasta perinnönjakoon.

Perinnönjako on joka tapauksessa voitava suorittaa erimielisyyksistä huolimatta. Jos pesän osakkaat eivät pääse yksimielisyyteen pesän jaosta, on perinnönjaon toimituttamiseksi määrättävä pesänjakajan. Kuitenkin, jos jaon kohteena on pelkästään rahavaroja, suosittelisin teitä yrittää tulla keskenään yhteisymmärrykseen pesän jaosta ja sen ajankohdasta. Pesänjakajan määrääminen voi nimittäin tulla hyvinkin kalliiksi. Perinnönjako on kuitenkin täytettävä sille asetetut määrämuodot, eli jako on tehtävä kirjallisesti, kaikki pesän osakkaat on allekirjoitettava jakosopimuksen ja kaksi esteetöntä todistajaa on todistettava sen oikeaksi. Luonnollisesti todistajien on myös ymmärrettävä, mitä he allekirjoittavat.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »