Leski-isämme on mennyt uudelleen avioon ja muuttanut pois lapsuuden kodistamme, johon hänellä oli/on lainmukainen hallintaoikeus. Talo on laitettu vuokralle. Kenelle vuokratulot pitää maksaa? Kuka maksaa ennen vuokralaisten tuloa tehdystä putkiremontista ja muista vuokrauskuntoon saatettavista huoltotoimenpiteistä, jos vuokratulot menevät leskelle?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lesken hallintaoikeudella on vaikutusta asunnosta saatavan tulon verotukseen. Leski on verovelvollinen asunnosta maksettavista vuokratuloista hallintaoikeutensa perusteella. Tällöin vuokratulot tulee siis maksaa leskelle. Leski ei voi luopua vuokratuloista toisen henkilön hyväksi siten, että häntä ei niistä verotettaisi ilman, että hän luopuu hallintaoikeudesta.
Leski on myös velvollinen maksamaan hallintaoikeuden kohteena olevaan asuntoon liittyvät juoksevat kulut, kuten kiinteistöveron, sähkölaskun, veden ja niin edelleen. Hallintaoikeuden haltija vastaa asunnon normaaleista vuosittaisista huolto ja korjauskustannuksista. Sen sijaan peruskorjauskustannuksista hallintaoikeuden haltija ei vastaa, vaan nämä kustannukset kuuluvat omaisuuden omistajille. Rajanveto sen välillä, mitä pidetään vuosihuoltona ja mitä peruskorjauksena, voi olla joskus hankalaa. Kuitenkin esimerkiksi putkiremontti on selkeästi peruskorjausta ja siten asunnon omistajien vastuulla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »