Voiko yksi perijöistä olla perun kirjoituksessa uskottumies.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Perunkirjoitusta varten tulee määrätä kaksi uskottua miestä. Heidän tarkoituksena on toimittaa perunkirjoitus, arvioida pesän varat ja velat parhaan ymmärryksensä mukaan ja tehdä tästä merkintä perukirjaan. Uskotun miehen ei siis tarvitse olla esimerkiksi mikään taloustieteilijä, koska hänen tulee toimia vain ”parhaan ymmärryksensä” mukaan.

Uskotuille miehille ei ole säädetty laissa pätevyysvaatimuksia muita kuin, että heidän täytyy olla täysivaltaisia sekä oikeustoimikelpoisia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi edunvalvonnassa oleva ei voi toimia uskottuna miehenä. Laissa ei ole määritelty uskotun miehen esteellisyyttä eli uskottuna miehenä voi toimia myös pesän osakas. Pienissä parin hengen pesissä tämä voi olla hyvinkin tavallista. Perukirja kuitenkin on virallinen asiakirja, joten toivottavaa olisi käyttää esteettömiä uskottuja miehiä, eli täysin ulkopuolisia henkilöitä. Perukirja ei kuitenkaan tule pätemättömäksi, vaikka uskottuina miehinä olisivatkin pesän osakkaat.

Uskottuna miehinä voi siis toimia pesän osakas: hän ei ole esteellinen tähän tehtävään. Usein kuitenkin ihmiset käyttävät uskottuina miehinä esimerkiksi henkilöitä asianajotoimistoista tai pankista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »