Hei
Lakiosuuden vaatimiseen on määräaika. Jos lakiosuutta ei ole haettu määräaikaan mennessä niin onko mahdollista saada se perintöjakotilaisuudessa, jos kaikki perijät suostuvat siihen?
Entä verovirasto onko heillä minkälainen sanavalta asiassa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lakiosailmoitusvelvollisuus on olemassa ainoastaan suhteessa testamentin saajaan. Lakiosailmoitusta ei siten tarvitse tehdä jäämistön hallintaoikeuteen vetoavalle leskelle, eikä myöskään ennakkoperinnön, testamenttiin rinnastuvan lahjan tai suosiolahjan saajille. Lakiosaa on oikeus vaatia näitä henkilöitä vastaan, vaikka ilmoitusta ei olisi tehtykään.

Testamentin saajalle ilmoitus on kuitenkin tehtävä. Jos sen tekeminen määräajassa laiminlyödään, testamentin saaja voi (halutessaan) vedota kaikkiin hänen hyväkseen tehtyihin testamenttimääräyksiin. Tästä on luettavissa, että testamentin saajan ei ole pakko vedota oikeuteensa. Näin ollen, perinnönjaossa testamentinsaaja voi hyväksyä, että rintaperilliselle maksetaan lakiosa, vaikka se koituu testamentinsaajan epäeduksi. Muiden perinnön saavien kuin testamentin saajien mielipiteellä ei ole asiassa merkitystä eikä myöskään kuolinpesän ulkopuolisilla tahoilla (verottaja tms.).

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »