Siskoni kuoli,olen hänen ainut lähiomainen.meitä oli 6 sisarusta jolla yhdellä 2 lasta.tarviinko pankissa käydessä valtakirjat myös näiltä lapsilta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kuolinpesän osakas voi yksinkin, ilman muiden osakkaiden valtakirjaa, hoitaa yleensä tiettyjä pankkiasioita. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi saldotodistusten hankkiminen vainajan omaisuudesta tai vainajalle kuuluneiden laskujen toimittaminen pankkiin maksettavaksi. Osa pankkiasioista on puolestaan sellaisia, joissa kaikkien osakkaiden suostumus tarvitaan. Tällöin suostumuksen voi helpoiten ilmaista valtakirjalla. Näitä asioita ovat yleensä esimerkiksi varojen nostaminen vainajan tililtä tai arvopapereiden myyminen.

Mikäli sisarenne elossa olevia lähiomaisia olitte ainoastaan te ja sisarenne, kuolinpesän osakkaiksi tulette tällöin te ja elossa olevat sisarenne ja heidän jälkeensä heidän lapsensa. Mikäli sisarenne lapset tulevat tällöin kuolinpesän osakkaiksi, tarvitaan heiltä valtakirja näiden tiettyjen pankkiasioiden hoitamiseen. Pankeilla on usein valmiita valtakirjapohjia, joten voitte tarkistaa pankin verkkosivuilta, löytyykö sieltä valmista pohjaa tulostettavaksi. Voitte myös olla asiasta suoraan yhteydessä pankkiin. Huomioittehan, että valtakirjan lisäksi pankkiin tulee toimittaa joko kopio perukirjan sivusta (mikäli perunkirjoitus on toimitettu), jossa kuolinpesän osakkaat on lueteltu tai vaihtoehtoisesti vainajan sukuselvitys (jos perunkirjoitusta ei ole toimitettu). Näiden tietojen pohjalta pankki varmistaa, että kaikki kuolinpesän osakkaat ovat antaneet valtuutuksensa asian hoitamiseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »