Olen aitini kuoleman jälkeen perimässä tonttia kiinteistöineen. Tontilla on kaksi purkukuntoista rakennusta, ja tontin arvo on paljon pienempi kuin rakennusten purkukustannukset tulisivat olemaan. Voinko kieltäytyä tällaisesta perinnöstä, josta käytännössä aiheutuisi pelkästään tuhansien eurojen kulut? Jos, miten tämä tapahtuisi käytännössä?

2 vastausta


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotosta!

Perillisen on mahdollista luopua hänelle tulevasta perinnöstä. Luopumisen voi tehdä jo ennen perittävän kuolemaa tai vaihtoehtoisesti sen jälkeen.

Ennakollisessa luopumisessa perinnöstä luopumisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti perinnönjättäjälle. Luopumisesta huolimatta oikeus lakiosaan pääsääntöisesti säilyy, jos rintaperillinen ei ole saanut siitä kohtuullista vastiketta. Poikkeus tästä pääsäännöstä tehdään silloin, jos perinnöstä ennakolta luopuvan puoliso tai jälkeläiset saavat testamentilla tai perintönä lakiosaa vastaavan omaisuuden.

Perinnöstä on mahdollista luopua myös perittävän kuoleman jälkeen. Luopuminen tulee tehdä kirjallisesti joko erillisenä asiakirjana tai perukirjassa. Luopuminen ei ole kuitenkaan enää mahdollista silloin, jos perillinen on ryhtynyt sellaisiin toimiin, että hänen on katsottava ottaneen perinnön vastaan. Tällaiseksi toimeksi katsotaan esimerkiksi perintöosuuden luovutus toiselle. Perintöosuuden eteenpäin luovutuksen verorasitus on kuitenkin suuri, sillä perillisen katsotaan ottaneen ensin perinnön vastaan ja sen jälkeen luovuttaneen sen lahjana toiselle. Perillisen maksettavaksi tulee siten perintövero ja lahjansaajan maksettavaksi tulee lahjavero. Jotta veroseuraamuksilta vältyttäisiin, luopuminen on tehtävä ehdoitta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Perillisellä on oikeus luopua perinnöstään perittävän kuoltua, jos ei ole ryhdytty toimiin perinnön vastaanottamiseksi. Luopuminen tulee tehdä kirjallisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]