Minilex - Lakipuhelin

Asumusero ja yhteisen huoneiston vastikkeen maksun velvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Paremmin ansaitseva aviopuolisoni päätti muuttaa omistamastamme huoneistosta vuokralle jättämättä kuitenkaan erohakemusta. Ilmoitti, että maksaa yhteiselle tilillemme vain lainanhoitokulut, ei osuuttaan vastikeesta. Nyt on jättänyt erohakemuksen eikä suostu maksamaan osaansa vastikkeesta perustellen, että sain koko asunnon käyttööni. Näkemykseni kuitenkin on, että en sitä halunnut - hän sai mitä halusi ja siksi on velvollinen maksamaan niinkuin laki ilmeisesti määrää.
Voiko oikeuslaitos tai joku muu velvoittaa minut maksamaan joko koko vastikkeen tai sitten hänelle vuokraa yhdessä omistamastamme asunnosta? Onko olemassa oikeuden päätöksiä? Puolisollani on ollut koko ajan pääsy asuntoomme, olemme myös viettäneet edelleen aikaa paljon yhdessä asunnossamme.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Mainitsemassasi tilanteessa lähtökohtana on, että asuntoon jääneen, eli sinun, saama hyöty katsotaan avioliittolaissa tarkoitetuksi elatukseksi, josta sinun ei tarvitse suorittaa korvausta. On kuitenkin mahdollista, että miehesi tätä kautta täytetty elatusvelvollisuus muodostuu suuremmaksi, kuin mihin hänellä puolisoiden elatuskyvyt huomioon ottaen olisi ollut velvollisuus, joten tilanne saattaa siinä tapauksessa muuttua. Lisäksi on huomioitava, että lainvoimaiseksi tulleen avioerotuomion johdosta elatusvelvollisuus lakkaa, jolloin on mahdollista, että joudut maksamaan korvausta saamastasi hyödystä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »