Hei, olen yksi kolmesta isani kuolinpesan osakkaista. Minulla on 2.5 v lapsi ja olen 38/40 viikkoa raskaana. Asun ulkm. Englannissa. Isani kuoli 17/12/16, han oli varaton, tilin saldo oli 1300 eur + 2000 eur velkaa. Miten voi luopua kuolinpesan osakkuudesta ja perinnosta itseni ja lasteni puolesta? Mita asiakirjoja tarvitaan siihen? Katsotaanko minun viikon sisalla syntyvan lapsen olevan yksi sijaisperillisista jos luovun perinnosta? Loppuuko minun velvollisuudet perunkirjan tekooon siina kun luovun perinnosta? Taytyyko muiden kuolinpesan osakkaiden liittaa minun tiedot (virkatodistus) ja lasteni tiedot perunkirjaan? Enta jos ne eivat ole ajantasaiset koska asun ulkomailla? Osoite on virheellinen ja lapsia ei ole rekisteroity Suomen vaestorekisteriin? Miten valtymme veroilta?

2 vastausta


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Perinnöstä voi luonnollisesti luopua, mutta lähtökohtaisesti perinnöstä luopuva ei voi määrätä kenelle hänen perintöosuutensa menee, vaan niin sanotussa pesästä vetäytymisessä perintö menee automaattisesti sijaantuloperillisille. Sijaantuloperillisillä tarkoitetaan perinnöstä luopuvan lapsia ja näiden jälkeläisiä. Perinnöstä luopumisen johdosta luopuja välttyy perintöverolta ja luopujan perintöosuus siirtyy suoraan yhden sukupolven yli. Perinnöstä luopuminen on tehtävä kirjallisesti ja luopumisen tulee olla vastikkeeton sekä puhdas perintöosaa koskevista määräyksistä. Perinnöstä luopunut perillinen ei enää ole kuolinpesän osakas. Perillinen voi luopua perinnöstään vain, jos hän ei ole ryhtynyt pesään.

Perillinen voi määrätä luopumisen koskemaan koko sukuhaaraansa, mutta tällöin kuitenkin katsotaan, että perillinen on puuttunut laista johtuvaan sijaantulomääräykseen. Tällöin perinnöstä luopuminen on perintöosuuden luovutus, jolloin perillisen tulkitaan ottaneen perintöosuutensa vastaan ja lahjoittaneen sen niille henkilöille, joiden hyväksi luopuminen on tehty. Perinnöstä luopuva joutuu siten maksamaan perintöveron koko perintöosuudestaan. Myös henkilöt, jotka saavat luovutetun perinnön, joutuvat maksamaan siitä lahjaveroa. Tärkeää on siis suorittaa luopuminen oikein, jotta ei synny kaksinkertaista verotusta.

Mitä tulee veroseuraamuksiin, perintönä tai testamentilla saadusta omaisuudesta on maksettava perintöveroa, jos perinnönjättäjä tai perinnön- tai testamentinsaaja asui kuolinhetkellä Suomessa. Kuitenkaan alle 20 000 euron perinnöstä ei makseta veroa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lisäystä vielä edelliseen vastaukseen. Virkatodistus tarvitaan myös luopujasta, jotta voidaan selvittää sijaantuloperilliset.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]