Isäni viimeinen toive oli, että saisimme sisareni kanssa hänen koko omaisuutensa ja tavaransa heti hänen kuoltuaan. Tämän hän oli sopinut lesken kanssa suullisesti. Leski ei kuitenkaan välittänyt isämme viimeisestä toiveesta, vaan luovutti vain osan isämme henkilökohtaisista tavaroista ja pitää loput itse käytössään sekä muun esineistön (tv, digiboksi, tulostin, BD-soitin, valaisimet, huonekalut yms.). Leski omistaa täysin varustetun asunnon johon isäni muutti tavaroineen.

Nyt leski on vuokraamassa isämme entistä huonetta kalustettuna (isämme huonekaluilla ja tavaroilla) alivuokralaiselle, eli vuokraamalla antaa käyttöoikeuden meidän omaisuuteemme. Saako leski hallinta- ja käyttöoikeudellaan antaa meidän omaisuuttamme alivuokralaisen käyttöön?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Leskellä on aina oikeus pitää jakamattomana hallussaan hänen ja hänen puolisonsa yhteisessä kodissa oleva tavanomainen koti-irtaimisto, vaikka omistusoikeus siihen on siirtynyt muille. Hallintaoikeus pitää sisällään myös oikeus omaisuuden, eli koti-irtaimiston, tuottoon. Omaisuuden tuottoa on esimerkiksi korko tai vuokratulo. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että leski voi vapaasti antaa omaisuuden vuokralle kenelle tahansa ja nauttia siitä tulevasta vuokratulosta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »