Onko ulosottoviranomaisella oikeus puuttua ositussopimukseen riidattomassa avioerossa? Vai onko puolisoiden oikeus sopia omaisuuden ja kiinteistön jaosta keskenään?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Oletan ettei kiinteistöä tai muuta omaisuutta ole ulosmitattu. Puolisot voivat keskenään sopia omaisuuden jaosta sopimusosituksessa avioeron yhteydessä. Velkojille on kuitenkin annettu melko hyvä oikeussuoja osituksessa tapahtuvia omaisuuden siirtoja vastaan. Joissain tapauksissa velkojat joiden oikeutta on loukattu, voivat niin kutsutun takaisinsaannin avulla vaatia osituksen peräyttämistä.

Peräyttämisuhka koskee pääosin ylisuurina maksettuja tasinkoja ja muita ositussuorituksia. Jos toinen puolisoista luovuttaa esimerkiksi tasinkona huomattavasti enemmän omaisuutta kuin hän olisi lain mukaan ollut velvollinen luovuttamaan, tasingon maksu voi peräytyä velkojien hyväksi.

Sen sijaan se seikka, että toinen puoliso luopuu osituksessa vaatimasta tasinkoa tai tyytyy lainmukaista tasinkoa pienempään suoritukseen ei aiheuta osituksen peräytymistä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ylivelkainen puoliso voi velkojiaan sitovasti luopua vaatimasta tasinkoa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »