Kyseessä on avioerotilanne jossa naisosapuoli haluaa eron, ja on siis jo päätetty että ero laitetaan vireille pian. Miesosapuoli on maksanut 18 vuoden ajan huomattavan paljon enemmän talolainasta, remonteista, molemmat autot, uusperheen lasten menot, talon lämmitysen yms. joista kuitit on tallella. Naisosapuoli on mitä luutavammin ollut uskoton ja suunnitellut eroa jo pidemmän aikaa koska on painostanut myymään taloa jo vuoden verran ja väittänyt että haluaa muuttaa pienempään. Talon omistus on 40/60, mutta mies on maksanut huomattavasti enemmän. Onko mahdollista, että muu omaisuus ei menisi puoliksi tässä tilanteessa. Avioehtoa ei ole.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Avioliitossa kummankin puolison tulee kykynsä mukaan ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja puolisoiden elatukseen. Vastuu perheen elatuksesta jakaantuu puolisoiden kesken heidän kykyjensä mukaan. Ansiotyössä olevien puolisoiden vastuut muodostuvat usein melko samansuuruisiksi, mutta myös olennaisia eroja voi syntyä esimerkiksi sen vuoksi, että toinen on sairautensa vuoksi kykenemätön osallistumaan. Kuvaamassasi tilanteessa osa toimenpiteistä on ollut ilmeisemmin elatusvelvollisuuden täyttämistä.

Uskottomuudelle ei laki anna suojaa, eli ositusta ei tämän vuoksi voida sovitella. Osituksen sovittelulle muutenkin on laissa ja oikeuskäytännössä melko tiukat ehdot, joiden soveltamiseen tässä tapauksessa ei voi ottaa kantaa tietämättä varallisuustilannetta ja avioliiton olosuhteita tarkemmin. Laissa on myös vastikesäännökset, joiden avulla voidaan ositusta muuttaa oikeudenmukaisemmaksi.

Mikäli haluat tarkentavia tietoja, voit olla yhteydessä Minilexin lakimiehiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »