Hei. Haluaisin saada vastauksen että voiko isän jättää raskauden/syntymänkin jälkeen salaiseksi? Onko isän henkilöllisyys pakko kertoa lain mukaan jos sen tietää? Kertominen ei olisi äidin eikä lapsen edunmukaista. Kiitos!

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Yleisesti lapsen isyys todetaan avioliiton perusteella: sen mukaan jos nainen on avioliitossa ja saa lapsen, katsotaan isäksi hänen aviomiehensä. Avoliitossa tämä ei kuitenkaan päde, vaan silloin isyys täytyy vahvistaa tunnustamisella tai tuomioistuimen päätöksellä. Myös jos pariskunta on eronnut tai ei ole ollenkaan parisuhdetta, tulee isyys erikseen vahvistaa.

Oletan, että tilanteessasi et ole avioliitossa. Lapsesi syntymän jälkeen lastenvalvoja antaa sinulle tilaisuuden isyyden selvittämiseen; saat kuitenkin kieltäytyä tästä, ellei kukaan ole tunnustautunut lapsesi isäksi. Eli vaikka tiedät lapsesi isän, ei sinun tarvitse sitä kertoa, ellet halua isyyttä selvitettävän. Jos kuitenkin haluat, että isyys selvitetään, on sinulla velvollisuus puhua totta ja kertoa oikea henkilö. Mikään laki ei siis velvoita sinua kertomaan isän henkilöllisyyttä, jos et halua hänen isyyttään tunnustettavaksi.Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »