Avopuoliso otti joustoluottoa (korotti luoton määrää) häitä varten. Naimisiin mentiin ja erottiin, mikä on minun vatuu tuosta luotosta. Missään ei ole minun nimeä enkä tiedä todellista luotto summaa... Nyt ei maksa täyttä elatusmaksua yhteisestä lapsesta vedoten tuohon luottoo.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lähtökohtaisesti jokainen on vastuussa omasta velastaan. Avioparitkaan eivät tee poikkeusta sääntöön – avioliittolaissa mainitaan nimenomaisesti, että kumpikin puoliso vastaa itse velasta, joka on tehty ennen avioliittoa tai sen aikana. Laissa lukee toki myös, että yhteistä elatusta varten otetuista lainoista vastaavat kumpikin puolisoista, mutta vaikka häitä varten otettu laina sellaiseksi katsottaisiinkin, ei lainkohta koske rahalainaa. Jos siis laina on entisen puolison yksin ottama, hänen on siitä yksin vastattava.

Mitä tulee elatusapuun, se on lapsen oikeus, josta elatusvelvollisen on huolehdittava. Lasten laillisena edustajana Teillä on oikeus vaatia elatusvelvollisuuden suorittamista, tarvittaessa ulosottoteitse, tai mahdollisesti saada elatustukea.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »