Hei. Jos joku naapuri tekee lastensuojeluilmoituksen ja kertoo siihen että henkilö x on riehunut puukon kanssa asunnossa ja näin ei kuitenkaan ollut, eikä nämä kyseiset ilmoittajat olleet asunnossa edes tapahtumahetkellä jolloin tappelua asunnossa oli. Mitä kannattaa tässä tapauksessa tehdä? Eikö tämä mene kunnianloukkaukseksi ja perättömäksi kerronnaksi?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Rikoslain mukaan kunnianloukkauksesta tuomitaan se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka muuten kuin edellä mainitulla tavalla halventaa toista.

Kunnianloukkauksen tunnusmerkistö saattaa täyttyä aiheettomasti tehdystä lastensuojeluilmoituksesta, jos esimerkiksi perhe-elämästä esitetään valheellisia tai muuten paikkansa pitämättömiä tietoja. Ilmoituksessa esille tuodut seikat pitäisi pystyä näyttämään toteen.

Kunnianloukkaus saattaisi siis tulla kyseeseen ulkopuoliselle taholle perheoloista esitettyjen väitteiden ollessa valheellisia ja halventavia. Sinun kannattaa kuitenkin olla yhteydessä puhelimitse lakimieheen saadaksesi yksityiskohtaisia neuvoja tilanteeseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »