Avioerossa nainen lunasti omakotitalon itselleen. Myöhemmin nainen avioitui uudelleen. Talo on pelkästään vaimon nimissä. Mitä toimia pitää tehdä jotta talo saadaan nykyisen miehen kanssa yhteiseen omistukseen? Jos talo on pelkästään naisen nimissä, miten käy tilanteessa jos nainen/mies kuolee? Kenelle talo jää? Molemmilla on aikaisemmista avioliitoista kaksi lasta. Miehen ovat jo täysi-ikäisiä, naisen ala-ikäisiä.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Talon voi siirtää molempien nimiin käytännössä joko myymällä puolet talosta toiselle taikka lahjoittamalla puolet siitä toiselle. Lahjoitustilanteessa on huomioitavaa, että kyseeseen tulee lahjaveron maksaminen. Myynnistä taas täytyy maksaa varainsiirtovero. Jos asunto myydään reilusti alle markkinahinnan, voidaan myyntiä pitää lahjoituksena.

Jos asunto on pelkästään naisen nimissä avioliiton päättyessä, tehdään ensiksi ositus puolisoiden välillä. Enemmän omistava maksaa tasinkoa toiselle. Omaisuuksien määrästä riippuen on mahdollista, että talon omistussuhteille on tehtävä muutoksia, mutta tätä on mahdotonta sanoa tilanteen tiedoilla. Jos asunto säilyy osituksen jälkeen naisen omistuksessa, periytyy se naisen lapsille. Leskelle on tilanteessa kuitenkin mahdollista jäädä oikeus hallita asuntoa ja sen irtaimistoa jakamattomana kuolemaansa saakka.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »