Ero on tulossa ja kysyisinkin, että miten omaisuus meidän tilanteessa jaetaan?
Ennen avioliittoa ostimme asunto-osakkeen (arvo n. 200 000€) puoliksi lainarahalla. Joitakin vuosia asuttuamme sain perintörahaa, jolla ostin silloisen avopuolisoni osuuden asunnosta maksamalla hänen osuuden lainasta. Tästä tehtiin kauppakirja. Asuimme asunnossa vielä muutamia vuosia jonka aikana solmimme avioliiton. Asunto myytiin ja aloimme rakentamaan omakotitaloa minun ostamalleni tontille. 4 vuotta tässä omakotitalossa (arvo n. 400 000€) ollaan asuttu ja on siis yksin minun nimissä, samoin asuntolaina jota on n. 200 000€.
Puolisollani ei ole mitään omaisuutta, korkeintaan yhdessä hankittua irtaimistoa ja muutaman tonnin arvoinen auto.
Eli miten tämä homma oikein menee? Erosta tulee sopuisa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Avioeron osituksessa lähtökohta on omaisuuksien tasaaminen, että kummankin omistama avio-oikeuden alainen omaisuus olisi osituksen jälkeen yhtä suuri. Jos asunto on kokonaan nimissäsi, lasketaan se avio-oikeuden alaiseen omaisuuteesi. Avio-osituksessa teidän kummankin avio-oikeuden alaisen omaisuuden määrät pyritään saamaan yhtä suuriksi ja täten todennäköisesti joudut luovuttamaan tasinkoa puolisollesi. Ennen osituksen tekemistä kuitenkin vähennetään avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta velat.

Mahdollista on kuitenkin myös sopimusositus, jolloin voitte sopia puolisonne kesken, miten ositus hoidetaan ja kuka saa mitäkin. Sopimusosituksesta on tehtävä kirjallinen osituskirja ja se on kummankin puolison allekirjoitettava sekä kahden esteettömän todistajan todistettava.

Tarkempia tietoja kannattaa selvittää asiaanne perehtyneeltä lakimieheltä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »